Sašutumu izraisa Lemberga selfijs ar roņu mazuli

TVNET/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Twitter

«Kāda jēga drukāt plakātus, lai netuvojas roņu mazuļiem, ja pat Lembergs to nesaprot?» ar šādu jautājumu savā profilā pie bildes ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu un roņu mazuli raksta «Twitter» lietotāja Sarmīte Kolāte.

Tikmēr «Facebook» lietotāja Laura Vēze savā ierakstā vēsta - roņu mazuļiem Ventspils pludmalē tuvāk par 50 metriem pietuvojas neskaitāmi ļaudis: «50 metrus nostāk nestāvēja neviens!!!! Atzīšos, arī pati, bara instinkta vadīta, uz īsu brīdi iegāju pūlī, lai nofotografētu šos jaukumus, bet tad pamanīju, ka mazie ronēni locījās, it kā mēģinot paslēpties, aizmukt, tad arī aizdomājos, vai tā maz ir labi, ka visu dienu mazos apmeklē cilvēki.»

«Pie tam, tik tuvu pielienot, burtiski liekot sejā telefonu, bērni skrien, klūp uz ledus gabaliem turpat blakus ronēniem, radot troksni, redzēju pat cilvēkus ar suņiem (!). Tikai atnākot mājās, papētīju informāciju, vai nav kāds attāluma ierobežojums, un ir!!!! Tagad jūtos līdzvainīga par to, ka tur biju, biju tajā pūlī, tik tuvu un, iespējams, ar savu īso apmeklējumu radīju stresu kādam mazajam pūkainītim,» savu ierakstu noslēdz «Facebook» lietotāja.

Jau vēstīts, ka jūras piekrastē Ventspilī pēdējo dienu laikā var novēroti neierasti daudz roņu mazuļu. Šāds roņu skaits pludmalē esot reta parādība, aģentūru LETA trešdien informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamenta vecākais eksperts Valdis Pilāts.

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) ir aicinājusi Ventspils pašvaldības policiju veikt papildu patruļas gar jūras piekrasti, kur uzturas jaunie ronēni, aģentūrai LETA sacīja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna. Trešdien DAP saņēma informāciju par Ventspils iedzīvotājiem, kuri, neievērojot informatīvās norādes, krastā esošajiem ronēniem pievērsuši pārlieku lielu uzmanību.

Cilvēki līduši tiem klāt, mēģinot tos noglaudīt, pabakstīt vai arī nofotografēt ar mobilajiem telefoniem. Rēna uzsvēra, ka šāda cilvēku klātbūtne jaunajiem roņiem ir traucējoša. DAP aicina iedzīvotājus atturēties un neiet roņiem klāt.

Sociālajos tīklos publicētie attēli liecina, ka daudzi cilvēki šos noteikumus pārkāpuši. «Twitter» lietotāju sašutumu īpaši izpelnījies attēls, kurā kopā ar roņa mazuli pozē Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu