Iebraukšana Jūrmalā: iekšā tiec, bet ārā ne?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Beidzot arī Latviju ir aplaimojis pavasaris, lai gan laikapstākļi aiz loga vēl nesen it nemaz par to neliecināja, 1. aprīlī, kā ierasts, stājās spēkā maksa par iebraukšanu Jūrmalā. Daudziem iedzīvotājiem, kā jūrmalniekiem, tā pilsētas viesiem, katru gadu šis fakts rada arvien jaunus jautājumus par kārtību, kas jāņem vērā, iebraucot un izbraucot no pilsētas. Sociālajos tīklos parādījies video par šo aktuālo jautājumu.

Kā videoierakstā stāsta vīrietis, pie viņa atbraukuši radinieki, kas nebija iegādājušies caurlaidi iebraukšanai Jūrmalā, bet labā ziņa esot tāda, ka tagad caurlaidi iespējams iegādāties līdz attiecīgās iebraukšanas dienas beigām (plkst. 23.59). Šis misēklis ticis novērsts, ciemiņi palikuši pa nakti Valteros. No rīta pēc brokastīm ciemiņi devušies mājās, bet izrādās, ka, dodoties mājup, viņiem atkal nācies iegādāties caurlaidi par iebraukšanu Jūrmalā.

Tādējādi sanāk, ka caurlaide nepieciešama ne tikai par iebraukšanu pilsētā, bet arī par izbraukšanu no tās.

«Man grūti teikt, cik daudz cilvēku uz šo «iekritīs» tikai savas nezināšanas dēļ,» aicinot jūrmalniekus un pilsētas viesus būt uzmanīgiem un informēt par šo kārtību savus draugus un paziņas, atzīst vīrietis. Viņš arī norāda, ka «tas viss nav līdz galam pārdomāts» un apgrūtina jūrmalnieku un pilsētas viesu pārvietošanos, kā arī caurlaides iegāde nav vienkārša tiem, kas nelieto Mobilly mobilo aplikāciju telefonos.

Sazinoties ar Jūrmalas pilsētas domi, portāls TVNET uzzināja, ka vīrietis, kas ievietojis video sociālajos tīklos, ir Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»).

Pēc Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Zanes Leites teiktā,

video ir izplatīta pārprotama informācija par caurlaižu iegādes kārtību.

«Deputāts pats ir piedalījies saistošo noteikumu grozījumu pieņemšanā domes sēdē 2017. gada 23. novembrī, balsojot par šiem noteikumiem.»

Leite vēlreiz atgādina, ka, iebraucot Jūrmalas pilsētas īpaša režīma jeb maksas zonā, ir jāiegādājas caurlaide tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis maksas zonā. Uzturēties pilsētas maksas zonā, neizbraucot no tās, var neierobežotu laiku ar iebraukšanas dienā iegādātu caurlaidi. Līdz ar to, piemēram, nākamajā dienā dodoties prom no īpašā režīma zonas, nav jāmaksā atkārtoti. Vietas pilsētā, kur sākas un beidzas maksas zona, ir norādītas ar ceļazīmēm.

«Tikai gadījumos, kad maksas zona tiek šķērsota, lai nokļūtu pilsētas daļās, kurās nav maksas zona (piemēram, Kauguros vai Ķemeros), braucot atpakaļ nākamajā dienā cauri maksas zonai, nevis pa apvedceļu, ir jāiegādājas caurlaide.

Pilsētas daļas, kurās nav maksas zona, ir ērti sasniedzamas pa Jūrmalas apvedceļu - braucot pa Ventspils šoseju, un šādā gadījumā nebūs jāšķērso maksas zona,» uzsver Jūrmalas pilsētas domes pārstāve, vēršot uzmanību uz to, ka šī kārtība nav mainījusies - tāda ir bijusi jau daudzus gadus.

Šogad ir ieviestas divas būtiskas izmaiņas, lai caurlaižu iegādi padarītu ērtāku. Caurlaidi var iegādāties arī pēc iebraukšanas Jūrmalas īpaša režīma zonā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst.23.59), kuram caurlaide iegādāta, nevis tikai vienu reizi, kā tas bija iepriekš.

Noteikumi pilnā apjomā pieejami te:

Jūrmalas domes noteikumi

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu