Atgadījums Iļģuciemā: «No sākuma jāzvana policijai, filmēt var pēc tam»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) plāno apskatīt daudzstāvu namu Iļģuciemā, kur pie jumta malas karājās bērni. Šo skatu video fiksēja kāda pretējā nama iedzīvotāja.

Video autore vēstulē portālam norādīja, ka vēlētos saņemt nama apsaimniekotāja komentāru par notikušo un to, kādā veidā bērni varējuši uz jumta uzrāpties:

«Labprāt uzklausītu mājas apsaimniekotāja komentārus, kā nepiederošas personas spēja nokļūt uz jumta, pirmām kārtām.» Pretējās mājas iedzīvotājai pašai gan neesot zināms nama apsaimniekotājs.

Policija plāno apskatīt nama kāpņu telpu, lai pārliecinātos, vai izeja uz bēniņiem ir noslēgta un sazināties ar nama apsaimniekotāju, portālam TVNET apstiprināja RPP galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

TVNET sazinājās ar Rīgas domi. Uz jautājumu par ēkas nama apsaimniekotāju saņēmām šādu atbildi:

«Mums ir zināms, ka pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» šo namu neapsaimnieko. Par citiem apsaimniekotājiem ziņu nav. Ekonomikas ministrija gribēja taisīt namu apsaimniekotāju reģistru, bet tas nav īstenots.»

Kā norāda policijas pārstāvis, nepabeigtu ēku būvlaukumi, pamestas ēkas vai ēku jumti «visos laikos ir vilinājuši bērnus, kā aizraujoša vieta, kur spēlēties». Tomēr ne vienmēr bērni apzinoties riskus, kas nāk līdzi šādām izklaidēm.

Tāpat RPP atgādina, ka «pārkāpumu gadījumā no sākuma ir jāzvana policijai un filmēt var pēc tam».

Jau vēstīts, ka Iļģuciemā kāda iedzīvotāja pa sava dzīvokļa logu novērojusi visai satraucošu skatu - Buļļu ielā pie daudzstāvu nama jumta malas karājušies bērni.

«Pamanīju bērnus karājamies pāri jumta malai un, nevēloties viņus nobiedēt, uzņēmu video. Pēc tam, kad visa trijotne bija atpakaļ uz jumta, atvēru logu un izteicu aizrādījumu, lai pārstāj apdraudēt savu dzīvību un pamet jumta teritoriju,» pie portālam TVNET nosūtītā video raksta aculieciniece.

RPP pārstāvis informēja, ka normatīvajos aktos ir noteikti dažādi ierobežojumi - proti, pamestām ēkām, graustiem un būvlaukumiem ir jābūt noslēgtiem, lai tajos nepiederošas personas nemaz nevarētu iekļūt.

Tāpat noslēgtām ir jābūt dzīvojamo ēku izejām uz jumtiem. Līdz ar to, ja tiek konstatēts šāda veida pārkāpums, policija pie atbildības var saukt ēkas īpašnieku vai apsaimniekotāju. Taču papildus pastāv ierobežojumi, kas attiecas arī uz pašiem nebēdņiem.

Uzturēšanās ekspluatācijā nenodotās būvēs, neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantojamās ēkās un telpās, kā arī būvēs, kuras pilnīgi vai daļēji sabrukušas, nav pieļaujama. Paredzētais sods par pārkāpumu ir līdz 142 eiro.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu