Iedzīvotāja sašutusi: «Visa Jūrmala kakās»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jūrmalas dome

Pavasarī šī problēma ir labi zināma jau izsenis. Kā nokūst sniegs, tā pilsētas parkos un zālājos parādās «mazas dāvaniņas», kuras pēc saviem mīluļiem nav savākuši četrkājaiņu saimnieki. Šāda bezatbildība nokaitinājusi kādu iedzīvotāju.

«Pavasarī īpaši koši parādās suņu kakas. Visa Jūrmala piekakāta. Ne tikai bērni, bet arī pieaugušie tajās regulāri iekāpj. Manas mājas priekšā zālienā man regulāri jānovāc trīs līdz četru svešu suņu kakas,» portālam TVNET raksta Jūrmalas iedzīvotāja.

Sieviete vērsusies Jūrmalas domē ar lūgumu pilsētā un arī pludmalē izvietot zīmes, kas brīdinātu suņu saimniekus savākt pēc saviem mīluļiem. Iedzīvotāja vērš arī uzmanību uz to, ka jūras krastā suņi tiekot palaisti bez pavadas.

Jūrmalas domē iedzīvotājai norādīts, ka šādas brīdinājuma zīmes jau esot izvietotas, taču sieviete tās pati neesot redzējusi. Portāls TVNET sazinājās ar Jūrmalas domi, lai lūgtu komentāru par esošo situāciju.

«Jūrmalas pilsētas pludmalē ir uzstādīti 13 peldvietu stendi ar norādēm, ko pludmalē nav atļauts darīt (smēķēt, lietot alkoholu, ievest suņus, iebraukt ar auto u.c.), un 15 izejās uz jūru ir izvietoti informatīvie stendi ar šādām norādēm. Tāpat vasaras sezonā pludmalē atrodas papildu norādes, kur ir redzama piktogramma ar aizliegumu ievest pludmalē suņus,» portālam TVNET apstiprināja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Kā norāda Jūrmalas domē, līdzīgi kā atkritumu nemešana zemē, arī savu suņu izkārnījumu savākšana esot katra paša cilvēka atbildība un godprātība ievērot noteikumus.

Pašvaldības policija kontrolējot gan suņu atrašanos pludmalē, gan iespēju robežās suņu izkārnījumu nesavākšanu. Par abu veidu pārkāpumiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija 2018. gadā sastādījusi 61, 2017. gadā 150 administratīvo pārkāpumu protokolu.

Šādus pārkāpumus gan esot salīdzinoši grūti izkontrolēt, tāpēc pašiem suņu īpašniekiem esot jābūt godprātīgiem un jāsavāc aiz sava mājdzīvnieka. Pamanot sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumus, Jūrmalas domes aicina ziņot Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļai pa tālruni 67740448, 29444810.

«Visā valstī oficiālās peldvietās nav ļauts ievest vai peldināt dzīvniekus, to nosaka Ministru kabineta noteikumi. Jūrmalas pilsētas teritorijā visas jūras krastā esošās pludmales ir oficiālas peldvietas. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106. pantu par šiem pārkāpumiem policija var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu fiziskām personām no septiņiem līdz 350 eiro. Ja pārkāpumi izdarīti atkārtoti, naudas sods var tikt dubultots,» informēja Krastiņa.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu