Vai par gružiem jāceļ tracis? Neveiksmīgā operācija «cūku kūts» Purvciemā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Portāls TVNET saņēma ziņu par nesakoptu zaļo zonu Purvciemā. Konkrētās vietas adresei pievienotas arī divas fotogrāfijas, kurās skaidri redzams, ka tik tiešām – nesmuki piemēslots. Tomēr pēc bildēm neesot iespējams pateikt, kur tad tieši šī nekārtība atrodas, un līdz ar to arī noskaidrot teritorijas apsaimniekotāju, portālu TVNET informēja Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja Māra Balinska.

Kāda Rīgas iedzīvotāja portālam TVNET nosūtīja divas fotogrāfijas, kurās, pēc sievietes teiktā, redzama piemēslota zaļā zona Purvciemā, Dzelzavas ielā 76/2 un Dzelzavas ielā 49. Lai noskaidrotu teritorijas apsaimniekotāju, portāls vērsās Rīgas domē.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja preses sekretāre Dzintra Āboliņa sarunā ar TVNET norādīja, ka šādu informāciju varētu sniegt Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā. Āboliņa izteica aizdomas, ka, iespējams, konkrētā teritorija ir privāta un ar tās uzkopšanu jau bijušas problēmas.

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja Māra Balinska sarunā ar portālu TVNET norādīja, ka pēc uzņemtajām fotogrāfijām neesot iespējams noteikt, kas tieši tā ir par teritoriju. Tāpat viņa izteica aicinājumu cilvēkiem, redzot kādas nekārtības, vispirms vērsties pašvaldības policijā. Viņasprāt, diez vai šajā gadījumā būtu jāceļ tracis, labāk nesakoptas teritorijas pieteikt Lielajai talkai, sacīja Balinska.

Fotogrāfiju autore gan norāda, ka zaļā zona ir plaša un tai tuvumā neesot neviena izteikti raksturīga objekta. Tomēr tālāk esot redzams veikals «Mego», autostāvvieta «City park» un degvielas uzpildes stacija «Lukoil». Arī Rīgas domes pārstāve Āboliņa norādīja uz netālu no zaļās zonas esošo veikalu «Mego».

Rīgas iedzīvotāja portālam pastāstīja, ka atkritumi šajā vietā stāv, jau kopš nokusis sniegs, un teritorija, kuru katru dienu šķērso gan bērni, gan pieaugušie, izskatoties pēc «cūku kūts». Pēc rīdzinieces domām, ja teritorijas īpašnieks tiešām gribētu, tad zaļā zona tiktu sakopta.

Interneta datu bāzē www.kadastrs.lv redzami konkrēto teritoriju kadastra numuri. Pēc tiem zināmi arī teritorijas īpašnieki.

Kā informē teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vadītāja, konkrētās zonas ir privātas. Savukārt informācija par apsaimniekotājiem viņai neesot pieejama.

Tikmēr Rīgas domes pārstāve Āboliņa sacīja, ka apsaimniekotāju reģistra pašvaldībai neesot. Pēc viņas teiktā, savulaik Ekonomikas ministrija plānojusi tādu izveidot, taču bez rezultātiem. Tomēr, kā uzsver Āboliņa, visa atbildība par teritoriju tāpat gulstas uz īpašnieka pleciem.

Rīgas domes saistošie noteikumi paredz, ka īpašniekam ir jāsakopj sava teritorija un tam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas. Noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Administratīvās inspekcijas amatpersonas un Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas.

Par saistošo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu: fiziskajām personām – līdz 350 eiro, juridiskajām personām – līdz 1400 eiro. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata pašvaldības attiecīgās izpilddirekcijas izpilddirektors.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu