Nekārtības Rīgā: «Ielas tiek iznīcinātas un piemēslotas»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

«Vēlējos pastāstīt par nesakārtoto Gustava Zemgala gatves posmu un krustojumu ar Madonas ielu. Kopš ir izveidots Braslas biznesa centrs (Braslas ielā 29) un uzbūvēts «Maxima» lielveikals (Dzelzavas ielā 6a), apkārt esošās ielas tiek iznīcinātas un piemēslotas,» novērojusi portāla TVNET lasītāja.

Rīdziniece Olga stāsta, ka lietus laikā Gustava Zemgala gatve «nav izejama vispār, jo lietus sedz visu braucamo daļu». Šā iemesla dēļ esot jāiet pa blakus esošo zemesceļu, bet tas esot piemēslots ar stikla lauskām un citiem atkritumiem.

Blakus esošā Madonas iela arī tiekot aktīvi bojāta, jo papildus braucošajiem auto, kuri bieži vien neievēro ātruma ierobežojumus, regulāri brauc smagās automašīnas ar konteineriem un izbojā asfalta segumu vēl vairāk. Blakus atrodas bērnudārzs, kas palielinot satiksmi katru rītu un vakaru.

«Kopumā uz abām ielām ir diezgan aktīva rosība, bet izskatās, ka tā netiek organizēta vispār, auto tiek novietoti kur pagadās, arī uz gājēju ietvēm, par ko jau esmu saukusi pašvaldības policiju, bet man nav laika katru reizi saukt policiju, gaidīt un pildīt dokumentus. Arī teritorijas uzkopšana netiek veikta, Gustava Zemgala gatvē regulāri tiek izmesti atkritumi,» novērojusi sieviete.

Madonas ielu bieži neesot iespējams šķērsot, jo priekšā ceļam novietotas automašīnas, bet ietve neesot sakārtota.

Jau ilgāku laiku pēc Olgas teiktā Madonas ielā atrodas remonta laika būvgruži.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Aira Šmeldeportālam TVNET pastāstīja, ka Madonas iela tiek uzturēta atbilstoši 3. uzturēšanas klases prasībām (zemākā uzturēšanas klase).

Ņemot vērā to, ka līdz 2020. gada beigām plānots izbūvēt Austrumu maģistrāles posmu no Ieriķu līdz Vietalvas ielai un tas tieši skars arī Madonas ielu, pašlaik ielas remonts neesot plānots.

Uzturēšanas ietvaros tiks veikt bedru remonts asfaltbetona segumā, kā arī brauktuves sakopšana pēc ziemas.

«Savukārt, runājot pat atsevišķām, lokāli piesārņotajām vietām, Ziemeļu izpilddirekcija tās plāno sakopt Spodrības mēneša laikā,» norādīja Šmelde.

Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis informēja, ka šogad uz šo minēto vietu izsaukumi neesot bijuši, taču, saņemot šo informāciju, RPP darbinieks apskatīs to un lems par administratīvās lietvedības sākšanu.

«Arī turpmāk, redzot pārkāpumus, iedzīvotāji tiek aicināti par šādiem pārkāpumiem ziņot, zvanot pa tālruni 110 vai izmantojot RPP mobilo aplikāciju – bit.ly/lietotne,» sacīja Sadovskis.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu