PTAC brīdina: dūmu detektors, kas tikai izskatās kā dūmu detektors

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PTAC

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina patērētājus par tirdzniecībā esošu cigarešu dūmu detektora imitāciju, kas neveic brīdinājuma funkciju par telpā izveidojušos ugunsgrēka faktoru, portālu TVNET informēja PTAC.

Cigarešu dūmu detektora imitācija vizuāli atgādina dūmu detektoru, bet neveic brīdinājuma funkciju par telpā izveidojušos ugunsgrēka faktoru.

«Tā kā uz preces nebija skaidri norādīts, ka tā ir cigarešu dūmu detektora imitācija, patērētājs to varēja kļūdas pēc iegādāties un lietot kā dūmu detektoru,» skaidro PTAC pārstāvji.

Kopumā Latvijā tika importēti 40 šādi konkrētās firmas produkti. No tiem 28 tika izplatīti uz tirdzniecības vietām Latvijā, bet 12 atrodas pie izplatītāja, jo nepilnīgās informācijas dēļ PTAC apturēja to tālāku izplatīšanu.

Šāda veida detektoru imitācijas pilda tādu kā «iebiedēšanas funkciju».

Tie tiek izvietoti sabiedriskās vietās, piemēram, viesnīcās, kur nav atļauts smēķēt. «Tā kā cilvēki nereti ignorē smēķēšanas aizlieguma zīmi, tad šāda detektora imitācija ar smēķēšanas aizlieguma zīmi cilvēkam liek domāt, ka cigarešu dēļ sāks skanēt signalizācija,» atzīst PTAC.

Tomēr PTAC vēlreiz atgādina, ka šāda detektora imitācija neveic brīdinājuma funkciju par telpā izveidojušos ugunsgrēka faktoru.

Cigarešu dūmu detektora imitāciju bija iespējams iegādāties AS «Diāna» veikalos «Mājai un Dārzam».

Ja iegādātā prece neatbilst sākotnēji paredzētajam mērķim un vēlaties to atdot atpakaļ, lūgums doties uz veikalu, kur prece iegādāta.

Ja jums ir radušies kādi jautājumi, lūdzu sazinieties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru pa tālruni 67388646 vai sūtot e-pastu - ptac@ptac.gov.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu