Vecrīga - šķēršļu josla ratiņniekiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No privātā arhīva

Cik draudzīga un izbraucama ir Vecrīga cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem? Portāls TVNET saņēma fotogrāfijas no ratiņnieku pastaigas pa Vecrīgu šā gada 10.maijā.

Pirms 14 gadiem, 2004. gadā, notika Rīgas vēsturiskā centra teritorijas plānojuma sabiedriskā apspriešana, kurā piedalījās arī invalīdu un viņu draugu apvienība «Apeirons». Toreiz vairāki ratiņnieki devās izbraucienā pa Vecrīgas bruģētajām ielām, sastapās ar ļoti daudziem šķēršļiem, un šis «ceļojums» tika atspoguļots filmā «Vecrīgas iekarošana», stāsta apvienības pārstāve Baiba Bicēna.

«Kas pa šo laiku mainījies? Vai nav mainījies? Nolēmām doties pastaigā pa līdzīgu maršrutu. Kā mums klājas, to var apskatīt šajā galerijā.

Diemžēl vairākas ielas vispār nebija izbraucamas, jo tās aizšķērsoja stabi, uz ietvēm novietotas automašīnas, betona kluči un stalažas. Tunelī pie autoostas joprojām iebraukt nebija iespējams,»

piedzīvotajā dalās apvienības pārstāve.

«Pastaigas laikā mums pievienojās divi Rīgas domes deputāti no NA, kuriem tika dota iespēja palīdzēt pastumt ratiņus pa bruģi un mēģināt pārvarēt šķēršļus. Kā abi pārliecinājās, tas bija ļoti sarežģīti,» atzīst Bicēna.

«Viens no ratiņniekiem bija spiests pastaigu pārtraukt, neveicot pat pusi no distances.

No lielās tricināšanās pa bruģi nokrita kāju atbalsts. «Labi, ka tikai tā, jo varēja būt sliktāk,»

norāda Bicēna.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu