Kā Rīgas parku putekļi nokļūst uz apstādījumiem, soliņiem, apmeklētāju drēbēm un frizūrām?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/varisvv

Savu neapmierinātību ar parka celiņu tīrīšanas stilu izteicis kāds sociālā tīkla Twitter lietotājs. «Izrādās, par ļaužu labsajūtu Rīgas parkos gādā arī traktors-ventilators. Tas celiņu putekļus bagātīgi nopūš uz apstādījumiem, soliņiem, parku apmeklētāju drēbēm un frizūrām. Tas arī rūpējas, lai, saldējumu ēdot, starp zobiem patīkami šņirkstētu un mēs neelpotu pārāk svaigu gaisu,» raksta vīrietis. Skaidrojumu sniedz SIA «Rīgas meži» valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Kā skaidro SIA «Rīgas meži» valdes loceklis Edgars Vaikulis, iekārta paredzēta parku celiņu tīrīšanai. «Lai iespējami mazāk traucētu parku apmeklētājus, celiņu tīrīšanu sākam agri no rīta. Protams, visur vienlaicīgi nespējam darbus izpildīt rīta agrumā, tādēļ tos nākas turpināt, arī parku apmeklētājiem klātesot,» stāsta Vaikulis, piebilstot, ka

minētā celiņu tīrīšanas metode ir daudzkārt efektīvāka, ekonomiskāka un ekoloģiskāka par slaucīšanu ar slotu.

«Protams, iekārtas operatoram objektīvi jānovērtē situācija darbu veikšanai, acīmredzot šoreiz to neizdarīja.

Iecirkņa vadītājs, ņemot vērā laika apstākļus, 15.05.2018. apturējis pūtēja izmantošanu,»

norāda Vaikulis.

«Diemžēl to pašu laika apstākļu dēļ laistāmie aparāti nevar tikt izmantoti celiņu laistīšanai, jo nepārtraukti jārūpējas par ziedu stādījumiem, lai te neaizietu bojā,» skaidro «Rīgas meži» pārstāvis, atzīstot, ka pūtēja izmantošana apstādījumiem kaitējumu nerada.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu