Aculiecinieks neizpratnē: uz īpašuma Rīgā PSRS simbolika

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīs attēls
Ilustratīs attēls Foto: Lasītāja foto

«Vai nebūtu tā kā laiks aizkrāsot šo?» ar šādu jautājumu un Brīvības gatves 318.nama fotogrāfiju, kurā redzama PSRS simbolika – sirpis un āmurs, portālā TVNET vērsās kāds lasītājs.

Kā liecina internetā atrodamā informācija, par šo pašu namu un uz tā redzamajiem PSRS simboliem Latvijas mediji vēstījuši jau tālajā 2012. gadā.

Pēc aculiecinieka atsūtītās fotogrāfijas noprotams, ka šajā ziņā nekas nav mainījies – sirpis un āmurs skaidri redzams joprojām.

Kā TVNET apliecināja Valsts policijā un Rīgas domē, PSRS simboliku aizliegts izmantot tikai pasākumos. Šajā gadījumā nekāda likuma pārkāpuma neesot.

Lai gan attēlā redzams, ka uz nama numura plāksnes rakstīts «Pašvaldības īpašums», Rīgas domē norāda, ka tā tas neesot.

Visticamāk, aizmirsts noņemt veco numura plāksni. Līdzīga situācija esot novērojama vairākās vietās pilsētā, TVNET apliecina Rīgas domē.

Visi namā esošie dzīvokļi esot privatizēti. Līdz ar to šāda veida jautājums esot jārisina pašiem iedzīvotājiem.

«Tā ir iedzīvotāju pašu izvēle. Šie jautājumi ik pa laikam parādās. Kāds pajautā. Šis ir vēsturisks mantojums. Vēsturiski arī saglabājies. Likums to neregulē. Iedzīvotājiem pašiem jāizdomā un tad sadarbībā ar apsaimniekotāju jārisina,» skaidro Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas pienākumu izpildītājs Uģis Vidauskis.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība? Tad ziņo par to!

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu