«Elles trokšņi» naktī jeb kā remontē Brīvības ielu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

«Neuzskatu, ka ir normāli pēc pulksten 24:00 un nakts vidū pulksten 2:00 veikt asfalta uzlaušanas darbus. Kādi tieši noteikumi to atļauj darīt? Jo troksnis bija vienkārši ārprātīgs,» portālu TVNET informē kāds vietējais iedzīvotājs, kura naktsmieru pamatīgi pabojājuši nakts laikā pie dzīvojamās mājas Brīvības ielā notiekošie remontdarbi.

«Uzfilmēju arī video un vērsos policijā. Paskaidroja, ka «darbi ir saskaņoti» un tiek veikti, jo «nav satiksmes». Kāda var būt «satiksme» nakts laikā uz trotuāra?» retoriski vaicā portāla lasītājs.

«Ir divas ielas puses. Veiciet darbus dienas laikā, stundās, kad ir vismazāk cilvēku un automašīnu (un šādas stundas tiešām eksistē!). Uzskatu, ka «nakts laikā nav satiksmes» vispār nav nekāds attaisnojums. Norobežojiet konkrētus posmus un tad veiciet nepieciešamos darbus. Kaut vai no pulksten 9:00 līdz 23:00, bet ne jau pēc 24:00 un 2:30 naktī,» uzskata lasītājs.

Viņaprāt, remontdarbi tiek nepienācīgi organizēti.

Portāls TVNET sazinājās ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, lai saņemtu komentāru par nakts laikā notikušajiem remontdarbiem Brīvības ielā. Lasītāja foto uzņemti 23. maija naktī. Komentāru no Satiksmes departamenta portāls saņēma 30. maijā.

Kā informē Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Una Ahuna-Ozola, veicot remontdarbus, jo īpaši Rīgas maģistrālajās ielās, ir nepieciešams samazināt satiksmes ierobežojumus un neērtības gājējiem, kā rezultātā inženierkomunikāciju valdītājiem un būvniekiem atsevišķus darbus ir nepieciešams veikt vēlu vakarā, kā arī nakts stundās, jo dienas laikā vienlaicīgi nav iespējams nodrošināt nepieciešamo braukšanas joslu skaitu autovadītājiem, drošu gājēju kustību un veikt projekta dokumentācijā paredzētos darbus.

«Papildus norādām, ka tikai nakts stundās ir iespējams slēgt satiksmi ielā un veikt vienlaidu asfaltbetona ieklāšanu bez garenšuves, kas nodrošina ilgāku seguma ilgmūžību. Diemžēl būvdarbu laikā jārēķinās ar īslaicīgām neērtībām,» skaidro Ahuna-Ozola.

«Paaugstinātiem trokšņiem un darbiem nakts stundās saņemts Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, tomēr, izprotot iedzīvotāju neērtības, esam pārrunājuši ar atbildīgajiem būvdarbu veicējiem skaļākos darbus veikt līdz pulksten 23:00, lai pēc iespējas mazāk traucētu naktsmieru,» skaidro Satiksmes departamentā.

Kas tieši tiek uzskatīts par «skaļākajiem darbiem», precizēts netiek. Pēc Brīvības ielas iedzīvotāja domām, šis punkts esot pārkāpts.

Portāls TVNET lūdza informāciju par remontdarbu veicēju, lai saņemtu kādu komentāru, taču tāda netika sniegta.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu