Gribēja kā labāk, bet... izsauc policiju un saņem par to sodu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pamatīgu pārsteigumu piedzīvojis kāds Stopiņu novada iedzīvotājs. Vīrietis vērsies policijā, jo Dārziņu rajonā dzirdējis skaļu bļaustīšanos, bet vēlāk par šādu rīcību saņēmis sodu.

«Vakar bija gadījums, par ko rakstīju epastu uz Stopiņu novada domi, bet neesmu saņēmis atbildi. Dzirdēju skaļu uzvedību un lamuvārdus Dārziņu rajonā. Piezvanīju uz 110, pastāstīju situāciju. Operatore dzirdēja skaļo uzvedību,» situāciju portālam TVNET izklāsta vietējais iedzīvotājs.

Vīrietis sagaidījis notikuma vietā pašvaldības policiju. Noskaidrojies, ka tiek svinēta dzimšanas diena un viss ir kārtībā. «Pašvaldības policija iedeva paskaidrojuma lapu, kur šo visu aprakstīju – aizdomas par skaļu uzvedību un izsaucu, lai pārbauda.»

Pēc tam vīrietis saņēmis administratīvā pārkāpuma protokolu par apzināti nepamatotu izsaukumu. Tāpat vīrietim nosūtīts uzaicinājums par lietas izskatīšanu.

«Vai tad, ja cilvēks redz ko aizdomīgu, bet tas neapstiprinās, par to uzreiz jāsāk administratīvā lieta? Tad labāk ir vispār nereaģēt? Ja tiešām notiks kas slikts un kādu nositīs tādēļ, ka policijai nedrīkst ziņot par aizdomām, jo aizdomu neapstiprināšanās gadījumā izsaucējam sastādīs administratīvā pārkāpuma protokolu par «apzināti» nepamatotu izsaukumu?» retoriski vaicā mūsu lasītājs.

Portāls TVNET vērsās Stopiņu novada domē un vietējās pašvaldības policijā, lai saņemtu skaidrojumu par konkrēto situāciju.

Stopiņu novada pašvaldības policijas priekšnieks Ainārs Bērcis apstiprina, ka 24. maijā pašvaldības policijā saņemts izsaukums, uz kuru ierodoties policijas darbiniekiem un noskaidrojot lietas apstākļus, tika konstatētas LAPK 202. panta 1. daļas pārkāpuma pazīmes.

«Uz doto brīdi varam informēt, ka ir uzsākta administratīvā lietvedība pēc jau minētā panta pazīmēm,» informēja Bērcis. Par lietas apstākļiem policija komentāru sniegt nevarot.

«Ja persona, kura tiek saukta pie administratīvās atbildības, nepiekrīt vai vēlas iesniegt paskaidrojumu vai iepazīties ar lietas materiāliem, tā drīkst izmantot savas tiesības to darīt saskaņā ar LAPK 260.pantu,» pauda Stopiņu novada pašvaldības policijas priekšnieks.

Tikmēr Stopiņu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Skrastiņa norāda:

«Noteikti aicinām iedzīvotājus ziņot atbildīgajiem dienestiem par pārkāpumiem un bīstamām situācijām jo katrs gadījums ir individuāls, galvenais nepalikt vienaldzīgiem.»

Pašvaldībā no maija sadarbībā ar mobilo platformu mobio.lv ieviesta ātrās ziņošanas aplikācija, ko vietējie iedzīvotāji arī aktīvi izmantojot.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu