Iedzīvotāji pikti par pārpildītiem atkritumu šķirošanas konteineriem pie Dailes teātra

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Sociālajos tīklos nonākušas fotogrāfijas, kurās redzami pārpildīti un neizvākti šķiroto atkritumu konteineri Rīgas centrā pie Dailes teātra. Tas daudzos raisījis neizpratni un sapīkumu, kāpēc tie netiek iztukšoti. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums attaisnojas ar Brīvības ielas remontdarbiem, kamēr iedzīvotāji brīnās, vai vieta pie kultūras iestādes vispār ir piemērota šāda veida konteineriem.

«Iegūtais «materiāls», šķiet, lielu interesi savācējos neizraisa, bet kupolu popularizēšana un pārdošana gan,»

ar šādu parakstu sociālajos tīklos ievietotas fotogrāfijas ar pārpildītajām atkritumu urnām.

«Kauns, ka uz visu centru ir tikai vienā vietā šķirošanas atkritumu tvertnes un tās pašas pilnas,» sūkstās iedzīvotāji, norādot, ka galvenā Rīgas iela nebūt nav piemērotākā vieta šādai atkritumu šķirotavai.

«Teju pie teātra durvīm! Es tomēr nesaprotu - vai zaļais skvērs pie teātra ir labākā vieta šo miskastu novietošanai? Kuram ir ērti to tur lietot - tiem, kas tur iedzer un uzreiz izmet pudeles?»

retoriski jautā dabas draugi, piebilstot, ka turpat blakus ir vieta, kur varēja nolikt. «Šeit arī regulāri var redzēt bomžus ar roku līdz padusei miskastē. Priekš kam to vajag tur pašā priekšā?» savos novērojumos dalās iedzīvotāji.

Tāpat zinātāji atzīst, ka arī pirms remonta konteineri bij pārbāzti un cilvēki bieži atkritumus atstāja tiem blakus.

«Pie Dailes teātra izvietotie konteineri šķirotajiem atkritumiem ir rīdziniekiem zināmākā un iecienītākā publiski pieejamā vieta, kur šķirot atkritumus. Konteineri šeit atrodas vairāk nekā četrus gadus un cilvēki ir pieraduši, ka šeit tie atrodas.

Rīgas centrā ir ļoti sarežģīti atrast vietas, kur šādus publiskos šķirošanas punktus izvietot un tas saistīts gan ar zemes īpašnieku, gan namu apsaimniekotāju interesi,

vai viņi vēlas uz savas zemes šādus konteinerus izvietot,» stāsta SIA «Eco Baltia vide» direktors Jānis Aizbalts.

«Šobrīd pie Dailes teātra esošajiem zvanveida konteineriem piekļuve nav iespējama uz Brīvības ielas notiekošo remontdarbu dēļ, tādēļ nevaram tos noņemt vai iztukšot.

Taču atkritumu apsaimiekošanas uzņēmuma darbinieki ir reaģējuši uz iedzīvotāju informāciju, ka ap konteineriem tiek atstāti maisi ar sašķirotajiem materiāliem un jau drīz tie tiks savākti,»

sola Aizbalts, norādot, ka tiks izvietotas arī informējošas zīmes, kuras aicinās iedzīvotājus izmantot citus konteinerus.

Tuvākie publiski pieejamie šķirošanas punkti centrā atrodami pie Arēnas Rīga, Electrum Olimpiskā centra, pie lielveikaliem Rimi Pulkveža Brieža ielā un Valdemāra ielā.

Rīgas domes Satiksmes departaments sola, ka būvdarbus šajā ceļa posmā plānots pabeigt nedēļas laikā.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu