«Degradētie infantili!» Rīgā no mašīnas glābj bērnus, bet saņem par to pārmetumus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

9. jūnijā «Facebook» lietotāja Krista Zvirgzdiņa apmeklējusi tirdzniecības centru «Spice», kur autostāvvietā pamanījusi automašīnā raudošu aptuveni četrus gadus vecu bērnu.

«Aši izlecu no mašīnas un devos klāt, uzdevu pāris jautājumus, paralēli raustot visas mašīnas durvis, un pamanīju, ka mašīnā ir vēl viens bērns, guļošs, aptuveni gadu vecs,» raksta sieviete.

«Puika, visticamāk, pamodies no miega, sakarsis, nosvīdis, sapratis, ka mašīnā ir viens pats ar brāli, sāka pamatīgi uztraukties un raudāt. Runāju ar viņu. Pa vidu asarām pastāsta, kā viņu sauc, kā sauc brāli, cik abiem gadu.»

Pēc brīža pie auto pienākuši vairāki vīrieši un pa aptuveni 0,5 cm šauru šķirbiņu mēģinājuši logu paspiest uz leju. Kādai ģimenei sieviete palūgusi ātri aiziet un izziņot informācijas centrā mašīnas valsts reģistrācijas numuru un paziņot situāciju.

Pēc neilga mirkļa pienākuši arī stāvvietas regulētāji, kas sazinājušies pa rācijām. Kāds vīrietis pasaucis netālu esošās ceļu policijas ekipāžas darbinieku.

«Līdz ar viņa atnākšanu izdodas sarunāt, ka puika izņems rokas no krēsliņa siksnām un no iekšas atvērs mašīnas durvis. Kopš manas piebraukšanas pagājušas 20 min, kopš izziņošanas skaļruņos - 18 min. Vecāku nav,» raksta sieviete.

Izsaukts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, jo gadu vecais puika esot kļuvis slābans, sarkans, bez spēka.

Pēc aptuveni pusstundas notikuma vietā ieradušies ar vecāki kopā ar vēl vienu savu atvasi. Pēc «Facebook» rakstītā noprotams, ka vecāki pārmetuši sievietei tās rīcību, iesaistot policiju un medicīnas darbiniekus.

«Kad atstāju policistiem savus datus un kontaktus un devos prom, saņēmu vēl pārmetumus no vecākiem - ja man būtu bērni, es tā nerīkotos un būtu rīkojusies saprotoši, normas robežās. Tad nu atbilde šiem degradētajiem infantiliem, kuri atstāja savus bērnus mašīnā: man ir bērni un es viņus nekad neatstāju mašīnā vienus.»

Sievietes ieraksts saņēmis vairāk nekā piecus tūkstošus emociju zīmju, un ar to dalījušies vairāk nekā deviņi tūkstoši «Facebook» lietotāju. Pievienoti arī teju divi tūkstoši komentāru.

«Facebook» lietotāja Nowikova Anna raksta: «Protams, Jūs esat malacis. Žēl, ka saņēmāt tik daudz aizvainojošu vārdu tā vietā, lai saņemtu pateicību. Lai gan tie cilvēki, kuri dara nedomājot, negaida pateicību. Viņi vienkārši rīkojas. Esmu pateicīga no savas puses, un vecākiem ir jādomā, ko viņi dara šajā dzīvē, lai tā būtu labāka. Vienmēr saku, ka mēs nevaram visus pārmācīt, diemžēl.»

Tikmēr «Facebook» lietotāja Gunita Lesniece ir pretējās domās: «Es tā domāju, ka izsaucēja bija psiholoģiski nelīdzsvarota un visu situāciju tik pārspīlēja un dramatizēja.»

Bet citi gan tā neuzskata. «Facebook» lietotājs Vilnis Zvirbulis raksta: «Pievienojos bijušā kolēģa, pediatra daktera Pētera Kļavas teiktajam, ka sešdesmit procenti jauno vecāku mūsu valstī ir debili... un ar to ir pateikts viss!»

Bet «Facebook» lietotāja Jāņa Kardeļa komentārs saņēmis 32 atzīmes «patīk»: «Esmu tas vīrietis, kurš skrēja pēc policijas. Man secinājums par visu! Ceļu policistam milzīgs paldies par divām izglābtām dvēselītēm. Krista Zvirgzdiņa malacis, ka nepagāja garām un rīkojās. Spices stāvvietu sargi malači, ka savācās apkārt, bet savu darbu jāmācās! (112 izsauca tikai ceļu policijas ekipāža! Apsardzes darbinieki sazinājās savā starpā pa rācijām?) Šādā ekstrēmā situācijā vienmēr kaut vai desmit reizes ir jāzvana 112. Nav svarīgi, ka kāds saka: «Kāds laikam piezvanīja!» «Anticilvēcīgie» vecāki ir Kristai un policistam daudz ko parādā...»

Valsts policijā portālam TVNET apstiprināja, ka informācija par šo gadījumu esot tās rīcībā. Patlaban notiekot resoriskā pārbaude. Tāpat policijā norāda, ka sieviete konkrētajā gadījumā rīkojusies pareizi.

Līdzīgā situācijā arī būtu jāizsauc policija un medicīniskā palīdzība. Pašu spēkiem automašīnas logs gan nebūtu jāmēģina atvērt. Tas būtu jādara policijai, portālu TVNET informēja Valsts policijā.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu