Pavisam «lēts» taksometrs: nolīgšana vien 7 eiro

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Sociālajā tīklā Twitter parādījies foto, kas liecina, ka nolīgšana vien kādā no Rīgas taksometriem izmaksā 7 eiro. «Pavisam «lēts» taksometrs. Gluži kā Yandex reklāmās sola - no 1 eur,» vēsta ieraksts pie fotogrāfijas.

Kā portālam TVNET skaidro Krievijas taksometru tiešsaistes pakalpojumu operatora «Yandex.Taxi» sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Žuravļova, «Yandex» ir tikai aplikācija un uzņēmumam nepieder automašīnas. «Mēs strādājam ar Rīgā licencētajām taksometru kompānijām,» skaidro Žuravļova.

«Cena, kas redzama konkrētajā attēlā, ir cena, ko uzņēmums noteicis kā nolīgšanas maksu, līdz ar to šai maksai nav saistības ar to, kas tiek noteikta, pasūtot braucienu caur «Yandex» aplikāciju.»

«Yandex» noteiktās cenas nav mainījušās, kopš tas sāka darbību Rīgā šā gada martā. Iekāpšanas maksa ir 0,71 eiro, maksa par kilometru 0,36 eiro, 0,13 eiro - par minūti.

«Yandex.Taxi» serviss tika nodibināts 2011.gadā. Šā gada februāra sākumā «Yandex» noslēdza darījumu ar «Uber», apvienojot taksometru tiešsaistes izsaukšanas biznesus Krievijā un citās valstīs.

Izsaukt taksometru iespējams «iOS» un «Android» mobilajās lietotnēs. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu