Īpašie soliņi: vai Bastejkalnā nedrīkst sēdēt uz soliņiem kuģīšu piestātnē? (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kāda lasītāja piedzīvojusi ne pārāk patīkamus mirkļus Bastejkalnā. «Esmu pieradusi Bastejkalna parkā pie kuģīšu piestātnes «Rigabycanal» pusdienlaikā pasēdēt uz soliņa kādas 15 minūtes, bet šodien mani apstādināja meitene un pateica, ka uz soliņiem drīkst sēdēt tikai tie, kuri brauks ar kuģīti,» vēstulē portālam raksta sieviete, piebilstot, ka šajā laikā soliņi parasti ir tukši.

«Man likās, ka parka teritorija un soliņi ir Rīgas domes īpašums.

Vai tiešām ir tā, ka parka apmeklētāji vairs nedrīkst sēdēt uz soliņiem kuģīšu piestātnē?»

jautā Bastejkalna apmeklētāja.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta (RD MVD) Vides pārvalde apstiprina, ka ir saņēmusi Rīgas iedzīvotājas e-pasta vēstuli ar informāciju par situāciju, kad iedzīvotājiem netiek atļauts izmantot sēdēšanai atpūtas soliņus Bastejkalna kuģošanas līdzekļu piestātnē, ja iedzīvotājs neplāno izmantot kuģošanas līdzekli.

Bastejkalns un Pilsētas kanāls ir Rīgas pašvaldības īpašums,

uzsver RD MVD Vides pārvaldes pārstāvji.

Starp Rīgas domi un uzņēmumu SIA «Kanāla motorlaivu kompānija» ir noslēgts piestātnes un tai piegulošās teritorijas (tajā skaitā Pilsētas kanāla daļas) nomas līgums. Atbilstoši nomas līguma 4.2. punktam nomniekam ir pienākums nodrošināt piestātnei piegulošo teritoriju brīvu publisku izmantošanu.

Par piestātni līguma izpratnē ir uzskatāma kanāla krasta daļa, kurā ir izbūvēta stacionāra inženierbūve – kuģošanas līdzekļu piestātne. Piestātnei piegulošajā teritorijā ietilpst kanāla akvatorija, apstādījumu zona un daļa no gājēju celiņa gar piestātni.

Attiecīgi piegulošajā teritorijā uzstādītajiem vai jau iepriekš esošajiem labiekārtojuma elementiem ir jābūt pieejamiem brīvā lietošanā jebkuram iedzīvotājam.

«Tas ir attiecināms arī uz papildus ievietotajām koka konstrukcijām, kas kalpo kā piestātnes pagarinājums. Šajās konstrukcijās novietotajiem soliem ir jābūt brīvi pieejamiem iedzīvotājiem rekreācijas vajadzībām,» precizē domē.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu