Ratiņbasketbola komandu pieviļ nacionālā lidsabiedrība «airBaltic»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Ratiņbasketbols/facebook

Nepatīkamu starpgadījumu piedzīvojusi Latvijas Ratiņbasketbola komanda. «Esam ieradušies Beļģijā uz Eiropas čempionātu ratiņbasketbolā B divīzijai, kurš šeit norisināsies no 16. līdz 24. jūnijam. Taču mūs pievīla nacionālā aviosabiedrība «airBaltic», kas nenogādāja uz Beļģiju sporta ratiņkrēslus ar aizbildinājumu, ka lidmašīnā bija jāievieto kāda svarīgāka krava, kā rezultātā mūsu sporta rati tika izkrauti ārā,» savā «Facebook» profilā raksta ratiņbasketbola komanda.

«Kā zināms, nevienā sporta veidā sportisti uz laukuma neiziet ielas apavos, tāpat arī ratiņbasketbolu spēlē speciālos sporta ratiņkrēslos. Un tas nozīmē, ka

ratiņbasketbolistiem izkrita treniņi pirms ļoti svarīgām spēlēm. Diemžēl!»

vēsta ieraksts.

Lidsabiedrība «airBaltic» patiesi atvainojas Latvijas Ratiņbasketbola komandai par aizkavētu sporta ratiņkrēslu piegādi no Rīgas šā gada 16.jūnijā.

16. jūnijā reisā Rīga – Brisele bija reģistrēti 22 pasažieri ar kustību traucējumiem, kuri ceļā devās katrs ar diviem ratiņkrēsliem – vienu ikdienas, bet otru paralimpiskā basketbola vajadzībām.

«Veidojot reisa iekraušanas plānojumu, airBaltic visu bagāžu, ratiņkrēslus un kravu plānoja ievietot «Boeing 737-500» lidmašīnas abos kravas nodalījumos.

Veicot iekraušanu, tika konstatēts, ka sporta ratiņkrēsli nav salokāmi, un tāpēc bija jāveic reisa kravas pārplānošana.

Tika mainīti bagāžas nodalījumi somām un kravai, lai maksimāli daudz ratiņkrēslu varētu ielikt, bet diemžēl visiem vietas bagāžas nodalījumos nepietika,» skaidro AS «Air Baltic Corporation» korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Reaģējot uz situāciju, tika noorganizēta atlikušo 16 ratiņkrēslu piegāde uz Briseli ar «Ukraine International Airlines» reisiem tās pašas dienas vakarā.

Diemžēl lidsabiedrības rīcībā iepriekš nebija informācijas, ka šie ratiņkrēsli nav salokāmi.

«Lai nerastos līdzīgas situācijas, aicinām pasažierus informēt lidsabiedrību par nododamās bagāžas specifikām un izmēriem.

Ņemot vērā informāciju, lidsabiedrība priekšlaicīgi veiks reisa iekraušanas plānojumu, lai nodrošinātu pilnu servisu un visas bagāžas un ratiņkrēslu transportēšanu mājupceļā no Briseles.

«Vēlreiz atvainojamies Latvijas Ratiņbasketbola komandai par sagādātajām neērtībām un vēlam panākumus Eiropas čempionātā,» pauž lidsabiedrības pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu