Žurkas Rīgas centra namos – masveida problēma?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar portālu TVNET sazinājās kāds Rīgas centra daudzdzīvokļu nama iemītnieks, kurš pauda neizpratni par to, kāpēc namā, kurā nesen veikti žurku iznīdēšana, pēc neilga laika tās atkal uzrodas.

Pirms apmēram mēneša Bruņinieku ielas daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā izlikts paziņojums par to, ka ieradīsies grauzēju iznīdētāji. Tomēr arī pēc tam žurkas joprojām manītas skraidām pa kāpņu telpu. Konkrēto namu apsaimnieko SIA «Rīgas namu pārvaldnieks».

«Tad sanāk, ka iznīdēšana nav bijusi veiksmīga? Vai ir kāds cits skaidrojums šai situācijai?» vaicā nama iemītnieks. Viņš norāda, ka parasti ļoti ilgi sētā stāv pārpildīti atkritumu konteineri, pieļaujot domu, ka tas varētu būt iemesls, kāpēc žurkas atkal atgriežas.

Tāpat iedzīvotājs apgalvo, ka tikpat kā nemanot sētnieku un arī kāpņu telpa esot piegružota.

Kā portālam TVNET skaidro SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) komunikācijas projektu vadītāja Laura Vaļuma, blīvi apdzīvotās pilsētās grauzēji ir masveida problēma.

«Tādēļ visos objektos tiek nodrošināta regulāra grauzēju iznīdēšana. Konkrēti šajā objektā šogad tā jau ir veikta divas reizes un ir ieplānota arī šomēnes. To iznīdēšana iedzīvotājus var pasargāt uz laiku, taču ir jāsaprot, ka grauzēji migrē un uzturas tur, kur tiem ir labvēlīgi vides apstākļi,» norāda RNP pārstāve.

Ja iedzīvotāji fiksē grauzēju klātbūtni, lūgums nekavējoties informēt mūsu dispečerus pa tālruni 8900 vai rakstot uz e-pastu rnparvaldnieks@rnparvaldnieks.lv.

Vaļuma tāpat apstiprina, ka atkritumu konteineri jebkurā gadījumā ir grauzējiem iecienīta uzturēšanās vieta: «Uz šo brīdi, šim 13 dzīvokļu objektam, tie tiek iztukšoti divreiz nedēļā, ko nodrošina uzņēmums SIA «Clean R».»

Tāpat esot nosūtīta informācija iecirknim ar lūgumu atkārtoti pārbaudīt objektu un apsvērt papildu atkritumu izvešanas reizes nepieciešamību, kā arī izvērtēt sētnieka darba kvalitāti.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu