Paliek bez dzīvokļa durvīm, bet atbildīgo nav?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lasītāja foto

Portāls TVNET jau vēstīja par kādu atgadījumu, kad Preiļos kļūdas dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji uzlauzuši kādas sievietes dzīvokļa durvis. VUGD norāda, ka rīkojušies likuma ietvaros un ar pretenzijām un jautājumiem jāvēršas Valsts policijā.

Kā portālam norāda Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, 2018. gada 23. jūnijā plkst. 22:55 policijā saņemta informācija, ka VUGD nepieciešama policijas palīdzība durvju atvēršanai, jo dienests saņēmis informāciju, ka dzīvoklī, iespējams, atrodas persona, kurai ir nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Likuma par policiju 11.panta 5.punkts kā papildpienākumu nosaka policijas darbiniekam savas kompetences ietvaros sniegt palīdzību ugunsdzēsības un glābšanas dienestiem — profilakses pasākumu veikšanā, ugunsgrēku dzēšanā, kā arī glābšanas darbos.

Ņemot vērā to, ka pastāvēja tūlītēji draudi cilvēka veselībai un dzīvībai, tika pieņemts lēmums uzlauzt durvis, lai nepieciešamības gadījumā ātri sniegtu medicīnisko palīdzību.

Pēc durvju atvēršanas, ienākot iekšā dzīvoklī, tika konstatēts, ka neviena persona tajā neatrodas. Pēc notikušā bojātās durvis VUGD darbinieki aizvēra, ar speciālo ierīci ieliekot durvju slēdzeni atpakaļ vietā, un uz tām tika uzlīmēta policijas speciālā uzlīme.

Saistībā ar notikušo VP LRP Preiļu iecirknī tika sākta resoriskā pārbaude.

Ņemot vērā to, ka saņemtā informācija neapstiprinājās un tika nodarīts materiālais zaudējums īpašuma saimniekiem, aicinām viņus vērsties Valsts policijā vai jebkurā citā tiesībsargājošā iestādē ar iesniegumu.

Informēta par notikušo ir arī vietējā pašvaldība. Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore Jolanta Upeniece informē, ka 24. jūnija naktī Preiļu novada Pašvaldības policijā tika saņemts dzīvokļa īpašnieces zvans par notikušo.

Pašvaldības policija, apskatot notikuma vietu, konstatēja, ka durvīm ir saredzamas uzlaušanas pēdas, taču tās ir aizvērtas un aizzīmogotas ar policijas drošības lenti.

Preiļu novada Labklājības pārvalde informē, ka izsaukuma pieteicēja, kas dienestiem sevi minējusi kā sociālo darbinieci, nav ne Preiļu novada Labklājības pārvaldes sociālais darbiniece, ne brīvprātīgā. Par to informēta ir arī dzīvokļa īpašniece.

Tā kā izsaukuma pieteicēja ir kļūdījusies, nosaucot nepareizu mājas numuru, kā rezultātā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, klātesot Valsts policijas darbiniekiem, uzlauzuši dzīvokļa durvis, pašvaldība dzīvokļa īpašniecei iesaka vērsties pret izsaukuma pieteicēju.

Esi pamanījis kaut ko neparastu? Varbūt pavisam ikdienišķu, bet kam būtu jāpievērš uzmanība?

Aicinām iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus, situācijas un notikumus dzīves sadaļā «Tava balss» par dažādām piedzīvotām vai novērotām nejēdzībām, neizdarībām un izdarībām. Kopīgi aktualizēsim sabiedrībai svarīgus un arī ikdienišķus tematus, kas skar mūs visus!

Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un nepieciešamības gadījumā sazināsies ar raksta autoru vai iesaistīsies situācijas risināšanā. Ziņu iesūtītāji aicināti īsi un konkrēti aprakstīt situāciju, kā arī pievienot fotogrāfijas vai videomateriālus.

Sūti savu stāstu uz tavabalss@co.tvnet.lv

    KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām
    Uz augšu