Tūristu iecienīti apskates objekti, kas nereti sagādā lielu vilšanos: Vai tas ir viss?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dzīve var būt vilšanās pilna, pat tādos brīžos, kad tas šķiet pilnīgi neiespējami, - ceļojumos. Glancētas brošūras var likt noticēt, ka konkrētā pilsēta, viesnīca vai restorāns ir burvīgākā vieta visā pasaulē, kamēr vien tu pats ar savām acīm nepārliecinies par pretējo... Viens no spilgtākajiem piemēriem ir Stonhendža Lielbritānijā - bronzas laikmeta piemineklis, kas pastkartēs izskatās milzīgs un leģendām apvīts, bet realitātē ir daudz mazāks un bez saulrieta fonā vairs nebūt neizskatās tik iespaidīgi. Izdevums «The Telegraph» piedāvā vēl dažus tūristu iecienītus objektus, kas ceļotājiem radījuši pamatīgu vilšanos.

Mazā nāriņa

Foto: AP/Scanpix

Tūkstošiem tūristu pulcējas pie šīs izslavētās statujas, kas veidota pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas «Nāriņa» un atrodas aptuveni divu jūdžu attālumā no Kopenhāgenas centra, bet tas neattur tūristus mērot šo attālumu nāriņas meklējumos. Tikai ierodoties, daudzi atskārš, ka mazā nāriņa patiešām ir maza - aptuveni 1,25 metru augstumā. Šajā gadījumā noder fotokameras opcija «piezūmot».

Čurājošais puisēns

Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas galvaspilsētas Briseles centrā strūklaka ar mazo urinējošo puisēnu ir nemitīgu fotozibšņu ieskauta. Jautāsiet, cik mazs ir puisēns? Nieka 61 centimetri, tāpēc labāk nedēļas nogali Briselē neplānot tikai ap to.

Mona Liza

Foto: AP/Scanpix

«Mona Liza», pazīstama arī kā «Džokonda» (La Gioconda — ‘laimīga, dzīvespriecīga sieviete’), ir 16. gadsimtā Renesanses laikā Leonardo da Vinči gleznota glezna, kas apskatāma Luvrā. Tikai izlaužot ceļu cauri pūlim muzejā, mākslas cienītāji apjauš, cik patiesībā maza ir glezna - 77 cm x 53 cm. Vilšanās ne pa jokam.

Sfinksa

Foto: Reuters/Scanpix

Sfinksa ir mītisks radījums ar lauvas ķermeni un cilvēka galvu, kas rotā Gizas piramīdas kompleksu no senās Ēģiptes laikiem. Sfinksa radīta, lai cauri gadsimtiem iedvestu apbrīnu un padevību. Izrādās, arī Kairas «kaķcilvēks» ir ievērojami mazāks - 73 metrus garš un 20 metrus augsts, kas nozīmē, ka tas ir liels, bet ne tik milzīgs, kā vairums tūristu to iztēlojas.

Kristus pestītāja statuja

Foto: Reuters/Scanpix

Nekad neviena statuja nav tā dominējusi pilsētas panorāmā kā Kristus glābēja statuja, kas plešas pār Riodežaneiro pludmalēm un bāriem. Ko jūs atklājat, kad sasniedzat kalna virsotni, uz kuras stāv statuja? To, ka šis konkrētais Kristus ir tikai 30 metrus augsts. Ieliekot to kontekstā, Eifeļa tornis paceļas 324 metru augstumā.

Brīvības statuja

Foto: AFP/Scanpix

Līdzīgs stāsts ir par, iespējams, populārāko dāmu Amerikā, kas veidota no vara un dzīvo uz salas tieši iepretim Manhetenas debesskrāpjiem. Tas nenozīmē, ka statuja ir maza (46 metri), visa pieminekļa konstrukcija kopumā ir 93 metri, taču tās atveidojums filmās, TV šovos un amerikāņu mitoloģijā liek gaidīt ko nedaudz vairāk.

Pizas tornis

Foto: AFP/Scanpix

Tie paši principi, tikai Toskānā. Tas pierāda, ka reputācijai ir milzu nozīme. Realitātē - 56 metri. Taču acīmredzot, ja tornis nebūtu sašķiebies, tas būtu nedaudz augstāks.

Niagāras ūdenskritums

Foto: The Canadian Press/Press Association Images/Scanpix

Arī šeit gaida vilšanās, ja ir nācies redzēt citus pasaules lielākos ūdenskritumus. Kamēr Niagāras ūdenskritums sasniedz 57 metrus augstumā, Viktorijas ūdenskritums Āfrikā var lepoties ar 108 metriem. Savukārt Anhela ūdenskritums Venecuēlā sasniedz 979 metru augstumu. Ja uz to paskatās tā...

Septiņu jūdžu pludmale

Foto: Vida Press

Uzmanieties no viltus reklāmas. Septiņu jūdžu pludmale atrodas Jamaikas rietumu piekrastē un ieskauj Negrilas pilsētu. Tā ir skaista. Tur ir skaisti saulrieti. Tā ir četrus kilometrus gara.

Rašmora kalns

Foto: AFP/Scanpix

Rašmora kalns ir monumentāla granīta skulptūra, kura atrodas netālu no Keistounas, Dienviddakotā. Pati ideja par četru Amerikas prezidentu seju izgrebšanu granītā ir grandioza, jo savā ziņā Linkolns, Vašingtons, Džefersons un Rūzvelts bija «politiskie monstri». To atveidojumiem jābūt pietiekami lieliem, jūs pieņemat. Pats Rašmora kalns ir 1,745 metrus augsts. Savukārt katra seja ir 18 metrus augsta.

Zilā lagūna

Foto: Reuters/Scanpix

Neviena vizīte Islandē nav pilnīga bez Zilās lagūnas apmeklējuma 25 jūdzes ārpus Reikjavīkas. Un tas nav bez iemesla. Ūdens tur tik tiešām ir zils. Tas ir arī silts. Cilvēki peldas tā mierinošajā siltumā un jūtas laimīgi - iekārtojušies šajā «iekšzemes jūrā». Pārliecinieties par to pastkartītēs. Tas viss ir jauki un forši. Tikai tad, kad ieraugi lielāku lagūnas fotogrāfiju, tu atskārsti, ka tā nemaz nav liela un atrodas blakus ģeotermālai spēkstacijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu