Ceļojumu tendences, kas būs aktuālas 2018. gadā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Mēs ceļojam daudzu un dažādu iemeslu dēļ - lai dotos piedzīvojumos, lai iegūtu skaistas atmiņas, lai redzētu, vai Indijas okeāns tik tiešām ir tik zils kā fotoattēlos. Tūrisma industrija, tāpat kā ceļotāji, nekad nesēž mierā. Nozare turpina attīstīties ar zemo cenu aviokompāniju piedāvājumiem, draudzīgām mājokļu rezervēšanas iespējām, kas padara ceļošanu apkārt pasaulei arvien pieejamāku un vieglāku. Interneta vietne «Popsugar» piedāvā desmit tūrisma nozares tendences, kas sagaidāmas 2018. gadā.

Ceļošana vienam

Pēdējos gados popularitāti piedzīvo solo ceļošana, it īpaši sievietēm. Ceļošana vienam piedāvā neticamas iespējas, kādu nebūtu, ja tu ceļotu ar kādu kopā. Tādā veidā iespējams daudz personiskāk iepazīt citas kultūras, sadraudzēties ar vietējiem un atklāt, cik neatkarīgs un pašpietiekams tu patiesībā esi. Arī šogad sagaidāms, ka pieprasījums pēc ceļošanas vienam tikai pieaugs.

Ceļošana vairākām paaudzēm kopā

Kamēr daži izvēlas ceļot vieni, citi plāno vienojošus ģimenes ceļojumus. Nav runa tikai par nukleārām ģimenēm, bet lielākām «bandām», kas iekļauj brālēnus, māsīcas un vecvecākus.

Tūrisma nozares pārstāvji norāda, ka arvien vairāk cilvēku izvēlas ceļot vairākas paaudzes kopā un meklēt piedāvājumus, kas būtu piemēroti visiem. Atkarībā no ceļojuma galamērķa iespējams atrast viesnīcas, kruīzus un tūroperatorus, kas strādā ar dažādām vecumu grupām un ģimenēm draudzīgām aktivitātēm - piemēram, ēdienu gatavošanas nodarbībām un ekskursijām. Vai tā būtu lielas ģimenes atkalapvienošanās vai jaunāko ģimenes locekļu pirmais ārvalstu ceļojums, tūrisma kompānijas nesnauž un sagādās jums visu nepieciešamo.

Vairāki galamērķi

Amerikāņi kopumā neiztērē savu atvaļinājumu un neizņem visas brīvās dienas gadā, kā rezultātā ceļotāji kļūst radošāki. Tā vietā, lai izbaudītu vienu galamērķi, daudzi ceļotāji cenšas viena atvaļinājuma laikā iekļaut tik daudz galamērķu, cik vien iespējams. Iedomājies Marakešas garšvielu tirgus apmeklējumu pirms došanās uz Madridi pēc tapām vai atpūtu Santorini pirms seno Atēnu drupu «iekarošanas» - un tas viss iespējams viena atvaļinājuma laikā. Ņemot vērā aizņemto ikdienu šī tendence apskatīt pēc iespējas vairāk vienā piegājienā tik drīz nekur nepazudīs.

Glamping

Vēlies izpētīt dabas brīnumus, taču tevi nesajūsmina iespēja nakšņot uz zemes? Zini, ka neesi viens. Glamping (glamoruos (krāšņi - angl.) + camping (kempings - angl.)) ir jauns ceļošanas virziens, kas attīstījies pēdējos gados, kas ietver dabas iepazīšanu apvienojumā ar ērtībām. Ceļojumu eksperti paredz, ka šis ceļošanas veids attīstīsies vēl vairāk, ņemot vērā pieprasījumu pēc tā.

Mantojuma apskates ceļojumi

Arvien vairāk cilvēku šajā skrienošajā laikmetā interesējas par savām saknēm un vietu, no kurienes tie cēlušies. Ceļojumu eksperti iesaka šos ceļojumus plānot dažādu kultūras festivālu laikā, kas sniegs iespēju ceļotājiem piekļūt dažādiem kultūras pieminekļiem un arheoloģisko atradumu vietām.

Nacionālie parki

Pieaugot dabas ceļojumu popularitātei, arī nacionālie parki gūst arvien lielāku piekrišanu. Arvien vairāk cilvēku ir gatavi ceļot, lai apskatītu kalnus, tuksnešus, ledājus un tūrisma takas, ko piedāvā nacionālie parki. Pārgājieni ar nakšņošanu arī ir populāri, īpaši ģimeņu vidū.

Ceļošana ar vilcienu

Aizmirstiet par debesīm, var ceļot arī pa sauszemi. Arvien vairāk amerikāņu izvēlas optimizēt savas atvaļinājuma dienas un ceļot lēnāk. Pagātnē ar vilcienu ceļoja bagātnieki. Arī mūsdienās daudzās valstīs un kontinentos tūristi var baudīt elpu aizraujošus skatus pa kupejas logu.

Rezervācija tiešsaistē

Internets padarījis daudzus dzīves aspektus vienkāršākus, un ceļošana nav izņēmums. Mūsdienās vairums visus nepieciešamos darījumus veic digitāli, pat nepārmijot ne vārda ar dzīvu cilvēku. Ar vienu klikšķi jūs varat rezervēt saulainu studiju Romā vai vienvirziena vilciena biļeti no Filadelfijas uz Ņujorku. Lidojumu, naktsmītņu, ekskursiju rezervēšana tiešsaistē nekad nav bijusi vienkāršāka.

Piedzīvojumu ceļojumi

Vidējais ceļojumu vēlmju saraksts parasti sastāv no klasikas: Eifeļa tornis, Grieķijas salas, Taimskvērs utt. Šodien šis saraksts ir daudz plašāks, ar daudzām interesantām aktivitātēm, ko vien var iedomāties. Aizvien vienkāršāk ir kļuvis savos ceļojumus apvienot dabu, kultūru un dažādas aktivitātes. Nirt ar haizivīm, uzkāpt Kilimandžāro, laivot pa Amazoni - tās ir tikai dažas idejas, kas liks ceļotāju adrenalīna līmenim celties arvien straujāk.

Vīna degustācijas

Vīnogulāji, kalni, satriecošas dabas ainavas, bagātīga vēsture un, jā, arī vīns. Vai tas ir pārsteigums, ka «vīna brīvdienas» kļūst arvien pieprasītākas? Ar vīnu saistīti ceļojumu galamērķi iegūst arvien lielāku popularitāti. Ziemeļkalifornija, Argentīna un Dienvidāfrika ir izplatītākā izvēle tiem, kuri dodas «vīna brīvdienās». Tās ir piemērotas kā romantiskiem ceļojumiem, tā meiteņu nedēļas nogalēm. Daudzas tūrisma kompānijas piedāvā vīna tūres, kurās apvienotas vīna un kultūras baudīšanas iespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu