Kā ceļot, neiztērējot kaudzi naudas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Kuram gan nepatīk ceļot, bet vairums domā, ka tas ir dārgs prieks, un tāpēc nemaz nemēģina kravāt čemodānus un doties ceļā. Taču, izrādās, ceļošana var būt ekonomiska un tāpēc pat vēl aizraujošāka, nekā ērti nokļūstot no punkta A punktā B. Te būs daži bloga «save70.com» padomi, kā ceļot ekonomiski.

Ceļo «klusajā» sezonā

Gada noslogotākais laiks tūrisma jomā Eiropā ir vasara. Visiem bērniem ir vasaras brīvlaiks un visu veidu tūrisma atrakcijas ir pilnas ar ceļotājiem. Jebkurš laiks, kas nav vasarā, ir labs ceļošanai, lai izvairītos no tūristu pūļiem, bet, ja vēlies arī patīkamus laikapstākļus, ceļo augusta beigās, septembrī vai oktobra sākumā. Lai gan dažas atrakcijas varētu strādāt nepilnu darba laiku, tu paspēsi izdarīt vairāk, jo nebūs jāstāv garās rindās, lai sagaidītu kāroto atrakciju.

Pērc lidmašīnas biļetes vasarā

Ja esi nolēmis ceļot rudenī, tad lidojuma biļešu atlaides parādīsies vasaras beigās vai pat vidū. Tu ievērosi, ka biļešu cenas starp sezonām var nokrist pat par 50%. Tas ne tikai ļaus veiksmīgāk saplānot ceļojuma budžetu, bet arī parādīs, ka patīkamo cenu dēļ tu vari mainīt ceļojumu plānus un izvēlēties citu galamērķi.

Pasūti maltīti «TopTable»

Visticamāk, ceļojuma laikā tu arī ēdīsi, bet tas nenozīmē, ka jāiztukšo viss maks, lai tiktu pie labām vakariņām. Pasūtot maltīti «TopTable», kas pieejams Lielbritānijā un vairumā Eiropas valstīs, tu vari saņemt atlaides, īpašus piedāvājumus un «divas par vienu cenu» maltītes. Tāpat ar šīs aplikācijas palīdzību var veikt rezervāciju restorānā, pirms esi ieradies konkrētajā vakariņu vietā.

Iegādājies pilsētas karti

Vēl viens lielisks veids, kā ietaupīt naudu, ir tā saucamās pilsētas kartes iegāde, kas nodrošinās atlaides populārās tūristu atrakcijās un ļaus izvairīties no stāvēšanas garās rindās tūristu apmeklētākajās vietās, lai nopirktu biļeti. Tāpat daudzās vietās ar šīs kartes palīdzību var tikt pie transporta biļešu atlaidēm un citiem izdevīgiem piedāvājumiem.

Izvēlies zemo cenu aviokompānijas

Ceļojot pa Eiropu, ne visas aviokompānijas ir vienādas. Noteikti gaisa pārvadātāji, piemēram «Ryanair» un «EasyJet», orientējas tieši uz ekonomiskā budžeta ceļotājiem un ir paplašinājuši savu tīklu Eiropā. Uzmani zemo cenu pārvadātāju piedāvājumus un izvēlies vieglu bagāžu, lai nav jāmaksā papildu bagāžas nodeva.

Iepērcies vietējos pārtikas veikalos

Ēdot restorānos, katrs ēdiens atstāj iespaidu uz tavu maciņu un, iespējams, arī diētu. Tāpēc meklē pārtikas veikalus un iepērcies gluži kā mājās. Lai ietaupītu naudu, ieplāno vismaz vienu maltīti, ko gatavosi pats vai vienkārši nopirksi veikalā. Piemēram, tu vari brokastot savā viesnīcas istabiņā un sagatavot uzkodas launagam, lai pēc tam varētu atļauties nedaudz lielākus tēriņus vakariņām restorānā.

Paliec hosteļos

Lai gan Eiropā hosteļi nav tik populāri kā Amerikā, tomēr arī te ir plaša hosteļu kultūra, kas ir sabiedriska, droša un, galvenais, jautra. Pretēji populārajam uzskatam ne visi hosteļi nozīmē trokšņainu naktsmieru vienā istabā ar 12 cilvēkiem un pārpildītu vannasistabu. Patiesībā daudzi hosteļi piedāvā privātas istabiņas par vidusmēra viesnīcas cenām.

Brauc ar autobusiem un vilcieniem

Sabiedriskais transports ir galvenais veids, kā pārvietoties pa Eiropu, tāpēc izmanto lielisko autobusu un vilcienu satiksmi. Autobusi kopumā ir lētāki nekā vilcieni, taču prasa ilgāku laiku, lai nokļūtu galamērķī. Izmanto auto īres pakalpojumus dienās, kad vēlies izpētīt laukus un nevēlies sastapties ar pilsētas satiksmi un auto stāvvietu problēmām.

Atrodi ģimenes biznesus

Iepirkšanās un vakariņošana mazās vietējo radītās vietās dod stimulu vietējai ekonomikai un ļauj sastapties ar vietējo kultūru. Izvairies no tūristu pārpildītām vietām un izvēlies autentiskāku pieredzi, kas liks tev justies labi un paliks atmiņā vēl ilgi.

Maksā skaidrā naudā

Kā tev pavēstīs vairums tūristu, kas ceļojuši pa Eiropu, maksāt ar kredītkarti nav tas izdevīgākais norēķinu veids, ņemot vērā lielās komisijas maksas. Ņem vērā, ka daudzās mazās Eiropas pilsētās uzņēmumi pieņem tikai skaidru naudu. Ierodoties ceļojuma galamērķī, izņem tik daudz naudas, ar cik jutīsies ērti, un izvairies no valūtas maiņas punktiem, kas nenorāda iepirkšanas un pārdošanas kursu.

Izvēlies aktivitātes, kas ir par brīvu

Atklājot jaunu vietu, ne vienmēr vajag maksāt bargu naudu par ieejas biļetēm vai glaunām maltītēm. Viens no labākajiem veidiem, kā iepazīt vietējo kultūru, ir vienkārši sēdēt ārā parkā un vērot cilvēkus. Ielūkojies vietējos laikrakstos un žurnālos, lai uzzinātu par pasākumiem, kas norisinās par brīvu un ļaus tev iepazīt vietējo kultūru no citas puses.

Izvairies no dārgām ekskursijām

Protams, ekskursijas gida pavadībā var sniegt daudz informācijas par jauno vietu, bet, lai ietaupītu naudu, šo izpēti vari veikt tu pats. Kad apmeklē muzejus un vēsturiskas vietas, izvēlies audio gidus, kā arī izlasi par vietām, ko apmeklēsi, jau pirms tam. Ar nelielu sagatavošanos tu pats vari sev kļūt labākais gids, tādā veidā ietaupot vairākus desmitus eiro un tajā pašā laikā nepalaižot garām ievērības cienīgās vietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu