Taizemē uz laiku slēgs tūristu iecienīto «Maya Bay» pludmali

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Populārā «Maya Bay» pludmale Taizemē, kurā tika filmēta populārā kinolente «The Beach» ar amerikāņu aktieri Leonardo Dikaprio galvenajā lomā, savu popularitāti guvusi galvenokārt pateicoties filmai. Lai arī šobrīd tā ir viena no populārākajām tūrisma vietām visā Taizemē, jau šovasar tā tiks slēgta apmeklētājiem, ziņo «The Guardian».

«Maya Bay» pludmale, kas atrodas Taizemes salā Koh Phi Phi Leh, tūristiem tiks slēgta šajā vasarā. Varasiestādes paziņojušas, ka ievērojamais ceļotāju pieplūdums šajā pludmalē darījis nopietnu kaitējumu videi.

Pludmale tiks slēgta laika posmā no jūnija līdz septembrim, kad uz Taizemi dodas salīdzinoši nedaudz tūristu. Lai arī 2016. gadā vietējās varasiestādes nolēma slēgt arī «Koh Tachai» salu, šī būs pirmā reize, kad tūristiem būs aizliegts apmeklēt «Maya Bay» pludmali.

Lai nokļūtu uz populāro pludmali, tūristi parasti ceļo ar laivu no Puketas vai Koh Phi Phi. Katru dienu «Maya Bay» apmeklē apmēram pieci tūkstoši cilvēku.

Foto: Vida Press

Lai arī pludmales slēgšana uz laiku varētu uzlabot situāciju, «ideālais risinājums» būtu to slēgt pavisam, situāciju komentējis Bangkokas universitātes zivsaimniecības fakultātes dekāna vietnieks Tons Tamrongnavasavats.

Apmēram 18% Taizemes iekšzemes kopprodukta sniedz tūrisma ienākumi. 2017. gadā tūristu skaits Taizemē pārsniedza 35 miljonus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu