Kā ceļot droši ar savu mājas mīluli?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Kāds mādzīvnieka nāves gadījums pārlidojuma laikā ASV satraucis daudzus dzīvnieku mīļotājus un radījis bažas doties ar tiem kaut kur tālāk par piemājas suņu laukumiņu. Lai gan viena konkrēta mīļdzīvnieka nāve tās saimniekam šķiet neizmērojams zaudējums, dati par dzīvnieku drošību lidojuma laikā rāda, ka vairums mīluļu nokļūst iecerētajā galapunktā bez problēmām. Tomēr daudzi mājdzīvnieku saimnieki pirms lidojuma izsver, vai ir vērts riskēt.

Ar ko saskaras mājdzīvnieki lidojuma laikā?

Lielākā daļa jautājumu rodas saistībā ar dzīvnieku pārvadāšanu lidmašīnas kravas zonā, kur tie tiek pakļauti tādiem riska faktoriem kā ekstrēmas temperatūras maiņas, zems gaisa spiediens un turbulence. Pat tāds faktors kā karsta diena var radīt virkni neērtību. Tikai izmēros mazi mājdzīvnieki var lidot lidmašīnas kajītē kopā ar savu saimnieku. Tas ir visnotaļ drošāk un ļauj paturēt savu mīlulī redzeslokā.

Saistībā ar nelaimes gadījumiem dzīvnieku pārvadāšanā dzīvnieku aizsardzības organizācija PETA ierosinājusi aizliegt pārvadāt mājas mīluļus kravas zonā, kas negarantē pilnībā drošu pārvadāšanu. Organizācijas mudina saimniekus, kas nevar lidot kopā ar saviem mīluļiem kajītē, doties ceļā ar automašīnu vai atrast kādu, kas parūpēsies par mājdzīvnieku prombūtnes laikā.

Kā es varu nodrošināt sava mīluļa drošību?

Ir daudz apsvērumu, kas jāpārdomā, pirms izlemjat lidot kopā ar mājdzīvnieku - tas nav vienkāršs lēmums. Ja tomēr izlemjat lidot kopā ar savu mīluli, ir daži soļi, kas jāņem vērā.

Pirms lidošanas vienmēr ir ieteicams parādīt mājdzīvnieku veterinārārstam. Dzīvniekiem, kas ir neveseli, ir lielāks risks lidot un aviokompānijas tos var atraidīt. Veterinārārsts var izsniegt sertifikātu, kas apliecina jūsu mīluļa veselības stāvokli.

Arī nomierinoši līdzekļi var palīdzēt dzīvnieciņiem pārdzīvot lidojumu, taču tas ne vienmēr ir nepieciešams.

«Nevajag dot sunim nomierinošas zāles tikai tāpēc, ka uztraucies esi tu!»

Nomierinošie līdzekļi var ietekmēt elpošanu un līdzsvara sajūtu gan suņiem, gan kaķiem. Tie ir izmantojami tikai gadījumos, kad tos ieteicis veterinārārsts.

Noteikumi un procedūras atšķiras katrai aviokompānijai. Pārrunājiet ar aviokompānijas darbiniekiem, kur jūs atstāsiet savu mīluli, kur to saņemsiet utt. Noskaidrojiet, ar ko kontaktēties neskaidrību vai ārkārtas situāciju gadījumā!

Rezervējiet tiešos lidojumus, ja vien tas ir iespējams, lai saīsinātu šo piedzīvojumu savam mīlulim un izvairītos no pārsēšanās stresa lidostās. Tāpat labāk ieplānojiet rīta vai vakara lidojumu vasarā, bet dienas vidū - ziemā, lai izvairītos no krasām temperatūras maiņām.

Iegādājieties krātiņu, kas ir izturīgs un nodrošinās pietiekamu ventilāciju.

Krātiņam jābūt pietiekami lielam, lai mājdzīvnieks tajā varētu piecelties stāvus, pagriezties un ērti apgulties.

Aviokompānijai ir tiesības atteikties pārvest jūsu mīluli, ja kāds no noteikumiem nav ievērots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu