Mūžīgais jautājums: vai gāzēts ūdens ir sliktāks par negāzētu?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com/Jez Timms

Dzirkstošā minerālūdens cienītāji mēdz apgalvot, ka šim dzērienam nav kaloriju un tā ir labākā alternatīva citiem atspirdzinošiem dzērieniem. Tomēr pētījumi atklājuši, ka ūdenim ar gāzi ir negatīva ietekme - tas bojā zobu emalju.

Tomēr atklāts paliek jautājums, vai ūdens ar gāzi ne tikai var bojāt zobus, bet tiešām nespēj sniegt nepieciešamo ūdens koncentrāciju organismā? Kā izrādās, spēj gan, ja vien izvairās no gāzēta ūdens ar dažādām garšas piedevām, vēsta interneta vietne «MSN».

«The American Journal of Clinical Nutrition» pētījumā pārbaudīta vairāk nekā desmit dažādu dzērienu spēja sniegt attiecīgo ūdens daudzumu organismam. Izrādījās, ka nav lielas atšķirības, vai tiek dzerts ūdens ar vai bez gāzes vai, piemēram, kafija. Gāzēts ūdens esot labākā alternatīva dažādiem citiem atspirdzinošiem saldinātajiem dzērieniem ar garšām.

Lai gan gāzēts ūdens var negatīvi ietekmēt zobu emalju, cilvēks nevarot izdzert tik daudz šāda ūdens, lai tas radītu ievērojamus zobu bojājumus. Tomēr, lai mazinātu šādu iespēju, speciālisti iesaka gāzētu ūdeni lietot reizē ar kādu pārtikas produktu. Svarīgākais izvairīties no saldinātu atspirdzinošo dzērienu lietošanas ikdienā, jo tie tik tiešām varot bojāt zobu emalju, brīdina eksperti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu