Kā no gripas sevi cenšas pasargāt Latvijas iedzīvotāji?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lisa Fotios

Janvāra beigās Latvijā tika izziņota gripas epidēmija. Pētījumu kompānijas «Kantar TNS» janvāra beigās un februāra sākumā veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šajā gripas epidēmijas laikā vairāk domā par savu veselību un ir piesardzīgāki.

Sievietes salīdzinoši biežāk nekā vīrieši atzīst, ka gripas pastiprinātās izplatības laikā vairāk domā par savu vai savu tuvinieku veselību un ir piesardzīgākas.

Lai izvairītos no gripas, gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem vēdina telpas (44%) vai biežāk mazgā rokas (42%). Vairāk nekā trešā daļa (37%) iedzīvotāju gripas novēršanai lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus.

Aptuveni trešā daļa iedzīvotāju gripas novēršanai ir iegādājušies sezonai atbilstošu apģērbu un apavus (31%), lieto augu valsts produktus imunitātes stiprināšanai (arī 31%) vai izvairās no publisku pasākumu apmeklēšanas (28%).

Mūsu iedzīvotāju veikto pretgripas preventīvo pasākumu vidū ir arī fiziskās aktivitātes - gandrīz piektā daļa iedzīvotāju (18%) sporto un vēl gandrīz desmitā daļa iedzīvotāju (9%) apmeklē pirti, izmanto kontrastdušu vai kā citādāk norūda organismu pret gripu, kā, piemēram, turpina peldsezonu vai rūdās istabas temperatūrā.

5% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem preventīvos nolūkos ir vakcinējušies vai plāno vakcinēties pret gripu.

Vienlaikus vairāk nekā desmitā daļa (12%) iedzīvotāju atzīst, ka nekādas preventīvās pretgripas darbības neveic. Jāatzīmē, ka vīrieši biežāk nekā sievietes un lauku iedzīvotāju biežāk nekā pilsētnieki neveic nekādus gripas novēršanas pasākumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu