Danilāns: Svara zaudēšanas medikamenti ir muļķības!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Cik veselīgas un noderīgas ir diētas, kas atrodas gan internetā, gan žurnālos, gan draudzeņu ieteikumos? Dzīve jau tā ir sarežģīta, un ēšana ir viena no izteiksmīgākajām cilvēka baudām. Tāpēc, vai ir vērts eksperimentēt ar savu svaru, kas var pārvērsties par eksperimentiem ar veselību, ņemot vērā, ka lielākoties viss ar diētu palīdzību zaudētais svars atgriežas?

Par diētu un sporta nozīmi iTV raidījumā «Būsim pazīstami un veseli» diskutē profesors Anatolijs Danilāns, uztura speciāliste un trenere Agrita Rūsiņa un regulāra diētu piekritēja Sandija Vīgante.

«Kāda jēgai ideālai figūrai? Tu esi nomocījies, rokas trīc, dusmīgs, gribas gāzt pa purnu katram, kas nāk klāt... Nu tā vairs nav dzīve!» atgādina Danilāns.

Mūsdienās pastāv arī vairāki svara samazināšanas medikamenti, taču Danilāns norāda, ka tādu Latvijā ir par daudz: «Svara nomešanas medikamenti ir muļķības!»

Tomēr cilvēku raksturi ir dažādi, dažreiz cilvēkiem nepieciešama laba motivācija, lai zaudētu svaru, tāpēc Danilāns norāda, ka, ievērojot veselīgu dzīvesveidu, medikamentu lietošana vairs neko nemainīs.

Ja viņam vajag kādu motivāciju un apziņu, ka jā, dzeru svara mazināšanas tabletes, bet, lai panāktu labu efektu, man jāievēro diēta, man jāvingro, jākustas, jāstaigā svaigā gaisā, jāmīl cilvēki. Ja viņš to dara, tad okey, lai ņem arī tās nieka tabletes, uzskata Danilāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu