Pētījumā atklāts, ka gulēt kopā ar suni ir veselībai labvēlīgi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Mēs zinām, ka viedokļi par gulēšanu kopā ar mazu bērnu var būt visai pretrunīgi, taču kā ir tad, ja gultu dalām ar savu mājas mīluli? Ja tev patīk sajust savu pūkaino draugu blakus arī naktīs, tad nav iemesla to pārtraukt - zinātnieki nākuši klajā ar secinājumu, ka gulēšana kopā ar suni neizjauc cilvēka miega ciklu, vēsta «msn.com».

Kādā pētījumā analizēti 40 suņi, kuri naktis pavadīja tajā pašā gultā, kur viņu saimnieki.

Gan suņiem, gan saimniekiem bija speciālas ierīces, kas reģistrēja viņu miega paradumus, kā arī saimnieki savas aktivitātes dokumentēja speciālā žurnālā.

Pēc nedēļas pētnieki ziņoja, ka

gan cilvēki, gan suņi uzrādījuši «apmierinošu» miega efektivitāti, naktī noguļot vismaz 80% no miegam paredzētā laika.

Vidējā miega efektivitāte suņu īpašniekiem bija - 81%, bet suņiem - 85%.

Tomēr pētījuma dati apliecina, ka saimnieki gulēja nedaudz labāk, kad viņu suns neatradās vienā gultā ar viņiem.

Taču, ja šaubāties, vai atļaut savam mīļdraudziņam snaust jums blakus arī naktīs, tas ir atkarīgs no suņa izturēšanās, veterinārārste Karlo Sirakusa no Filadelfijas atklāj «New York Times».

«Ir suņi, kas mēdz vairāk reaģēt uz dažādiem stimuliem, stāsta vetārste, norādot, ka daži suņi satrūksies no bailēm, ja saimnieks, nejauši griežoties uz otriem sāniem, iespers tiem ar kāju. Taču, ja suns ir mierīgāks, nav nekādu problēmu ļaut viņam gulēt kopā ar saimnieku.»

Galu galā, ja ļausiet sunim uzņemties vadību šajā jautājumā, viņš, visticamāk, gulēs tur, kur ir visērtāk. «Kad suņi guļ, viņi grib atrasties drošā vietā un negrib tikt traucēti,» norāda veterinārārste.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu