Uzzini, vai tu uzturā lieto pārāk daudz cukura!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Lai gan ieteicamais cukura daudzums diennaktī sievietēm ir 25 grami jeb aptuveni sešas tējkarotes, patiesībā vairums no mums to patērē vairāk nekā vajadzētu. Mums katram ir atšķirīgs ķermenis, kas uz cukura lietošanu reaģē dažādi, taču ir daži signāli, kas liecina, ka laiks apdomāt cukura uzņemšanu ar pārtikas produktiem. Uzzini, vai tevis uzņemtais cukura daudzums nav pārāk liels!

Garastāvokļa svārstības

Ja nejūties kā laimīgākais cilvēks pasaulē, iespējams, pie tā ir vainojami tavi ēšanas paradumi. To var izraisīt glikozes līmeņa svārstības asinīs. Tas notiek tāpēc, ka cukurs daudz ātrāk uzsūcas organismā nekā tauki vai proteīni, kas rezultējas ar spēju enerģijas pieplūdumu, kam seko tikpat straujš kritums. Šis kritums var likt tev justies drūmam, dusmīgam, satrauktam, aizkaitinātam un patiesi izsalkušam. Saldumu ierobežošana var potenciāli sabalansēt garastāvokli un radīt pozitīvākas sajūtas kopumā.

Akne

Vai cukura patēriņš liek tavai ādai izskatīties kā vidusskolā? Domāji, ka esi jau «izaudzis» no pinnēm, bet diētai bija citi plāni? Augsts cukura līmenis asinīs saistīts ar hormonu disbalansu. Tas var izpausties dažādos veidos, bet populārākais no tiem ir akne. Rīcības plāns: saglabā ādas kopšanas rutīnu, bet centies samazināt cukura patēriņu.

Galvassāpes

Vai tu bieži sniedzies pēc pretsāpju zālēm un saskaries ar migrēnu biežāk nekā reizi mēnesī? Glikozes līmeņa samazināšanās var izraisīt hipoglikēmiju. Biežākie hipoglikēmijas simptomi ir tieši galvassāpes un migrēna. Ja tevi bieži nomoka galvassāpes, iespējams, tu pārspīlē ar cukura patēriņu uzturā.

Nespēja atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

Ja tu regulāri vingro un ēd puslīdz veselīgi, bet joprojām nespēj zaudēt svaru, ir laiks pārskatīt cukura līmeni. Nepārtraukta cukura plūsma organismam neļauj to pienācīgi pārstrādāt. Gribi sadedzināt taukus? Laiks atteikties no saldumiem!

Stress var izpausties ar visiem iepriekšminētajiem simptomiem, ko izraisa cukurs. Tātad sanāk, ka, ēdot cukuru, mēs uzņemam stresu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu