15 produkti, kas palīdzēs labākam naktsmieram

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tiem, kam miegazāles ir ikdienas, vai, pareizāk sakot, ik nakts sastāvdaļa, lieti noderēs to produktu saraksts, kas palīdz labāk iemigt un gulēt saldāk. Ja tev nekādi neizdodas labi izgulēties, pamēģini ieviest uzturā kādu no zemāk nosauktajiem produktiem.

Medus

Pievieno nedaudz medus pienam vai zāļu tējai neilgi pirms došanās pie miera. Šis nelielais glikozes daudzums mazinās oreksīnu, neiromediatoru, kas atbild par modrību.

Foto: pexels.com

Graudaugi

Ja pirms gulētiešanas jūties nedaudz nemierīgs, tver pēc pilngraudu maizes vai grauzdiņa. Veseli graudi veicina insulīna ražošanu, kas palīdz nervu ceļiem iegūt triptofānu - aminoskābi, kas darbojas kā nomierinošs līdzeklis.

Banāni

Banāni satur daudz kālija, kas ir svarīgs minerāls, kas nodrošina dziļu nakts miegu. Banāni satur arī triptofānu un magniju, kas ir dabisks sedatīvs.

Foto: pexels.com

Pupiņas

B vitamīns jau izsenis tiek izmantots bezmiega ārstēšanai un stresa un nemiera mazināšanai. Ja meklē dabisku B vitamīnu kompleksu, izvēlies pupas - tās satur dažādus B vitamīnu veidus.

Piena produkti

Tā ir patiesība, ka silta piena glāze, ko mamma deva bērnībā pirms miega, palīdz labāk gulēt. Piens ir dabisks miegu izraisošā triptofāna avots, turklāt pienu saturošajam kalcijam ir labvēlīga ietekme uz aminoskābi.

Rieksti

Saujiņa riekstu ir lieliska uzkoda pirms gulētiešanas, jo tie paaugstina serotonīna līmeni smadzenēs un lielisks magnija un triptofāna avots. Valrieksti, linsēklas, ķirbju un saulespuķu sēklas satur visaugstāko dabīgo sedatīvu daudzumu.

Foto: pexels.com

Auzu pārslas

Melatonīns ir hormons, kas palīdz kontrolēt miega/nomoda ciklu. Auzas ir dabisks melatonīna avots. Ja tev gribas kādu uzkodu pirms miega, izvēlies auzu pārslas vai veselīgu auzu pārslu cepumiņu.

Mājputnu gaļa

Tas nav tikai tītars, kas satur miegu izraisošo triptofānu, bet gan visi mājputni. Ja esi izsalcis pirms gulētiešanas, noknibini kādu vistas gabaliņu vai uzliec tītara gaļas šķēli uz pilngraudu maizes. Abi ir lieliski produkti, kas palīdzēs labāk gulēt!

Turku zirņi

Turku zirņi ir brīnišķīgi pākšaugi. Pierādīts, ka tie ne tikai palīdz ēst mazāk, bet arī satur vitamīnu B6, kas savukārt palīdz organismam ražot serotonīnu, kas atbild par organisma atslābšanu.

Jogurts

Neliels trauciņš jogurta ar iecienītākajām piedevām var būt tieši tas, kas tev palīdzēs iemigt, jo jogurts satur kalciju, kas nepieciešams miegu izraisošo hormonu triptofāna un melatonīna apstrādei.

Foto: pexels.com

Ķiršu sula

Arī ķirši satur daudz melatonīna, un, kā izpētīts nesenā pētījumā, regulāra ķiršu sulas dzeršana vai ķiršu ēšana var palīdzēt pret bezmiegu, kā arī noregulēt miega ciklus labākam naktsmieram.

Zaļās lapas

Arī lapu salāti satur daudz kalcija, kas ir nozīmīgi miega hormonu ražošanai. Vēlies ko sāļu un kraukšķošu pirms miega? Uztaisi kalē čipsus kā uzturvielām bagātu, miegu izraisošu uzkodu.

Tēja

Īsta kumelīšu tēja pirms miega ir efektīva ne bez pamata. Kumelītēm ir nomierinoša iedarbība. Siltas kumelīšu tējas iedzeršana pirms gulētiešanas, iespējams, ir rituāls, kas tev nepieciešams labākam miegam.

Foto: pexels.com

Vīnogas

2006.gada pētījumā tika secināts, ka vairākās vīnogu šķirnēs no kā gatavo Merlot, Sangiovese un Cabernet vīnus, ir daudz melatonīna. Pētnieki izpētīja pašas ogas, ne vīnu, tādēļ neuzskati to par labu aizbildinājumu glāzei vīna pirms gulētiešanas, ņemot vērā, ka alkohols nelabvēlīgi ietekmē miega kvalitāti.

Olas

Olas ir labs triptofāna avots. Tādēļ cieti vārīta ola vai poraina sacepta ola uz graudu maizes kopā ar tējas krūzi var kļūt par tavu ikvakara rituālu pirms miega.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu