Vienu picu, lūdzu! Nosaukts veselīgākais brokastu ēdiens

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Amerikāņu dietologi atzinuši picu par veselīgāko brokastu ēdienu, vēsta «The Independent».

Veselīgi ēst picu no rīta būšot vien tad, ja notiesāta tikai viena vai divas šķēles. Turklāt picai jābūt gatavotai mājas apstākļos, bez treknām mērcēm un majonēzes.

Amerikāņu speciālisti atzinuši, ka pica brokastīs esot veselīgāka izvēle par brokastu pārslām. Lai gan kaloriju daudzums abos ēdienos esot līdzīgs, brokastu pārslās esot krietni vairāk cukura.

Regulāra picas ēšana brokastīs gan nebūšot vēlama. Tikmēr citi dietologi norāda, ka pica tomēr ir pārāk kalorijām bagāts ēdiens un neesot nosaucama par veselīgu.

«Ja tā ir liela, trekna ātrās ēdināšanas iestādē pasūtīta pica, tad tā noteikti kaitēs veselībai. Tomēr, ja runa ir par veselīgu alternatīvu – picu ar samazinātu ogļhidrātu, tauku un olbaltumvielu daudzumu, tad kurš teicis, ka to nevar ēst brokastīs? Jā, tādu picu var pieskaitīt pie sabalansēta uztura, tomēr nevar uzskatīt, ka pica ir veselīgāka par brokastu pārslām,» komentējot amerikāņu speciālistu atzinumu, sacījis vadošais britu dietologs un populāru diētas grāmatu autors Rianons Lamberts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu