Kas notiek ar organismu, ja pārtrauc lietot alkoholu? (11)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

No rīta pamosties ar paģirām nav patīkamākā pieredze. Galvassāpes, sausa mute, nelabums. Tās ir tikai dažas no alkohola radītajām negatīvajām sekām.

Lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu, Austrālijā 2008. gadā aizsākta kampaņa «jūlijs bez alkohola». Šajā kampaņā togad iesaistījās 130 tūkstoši austrāliešu, kas visu naudu, kura citādi tiktu atvēlēta alkoholiskiem dzērieniem, ziedoja vēža slimnieku atbalstam. Kopumā savākti 30 miljoni dolāru.

Apsveicami, ja šādā veidā izdodas atbalstīt citus, taču vēl viena tikpat laba šīs kampaņas ideja ir – palīdzēt pašam sev, vēsta «news.com.au».

Alkohols atūdeņo organismu, un pirmā, kas par to signalizē, ir sejas āda un lūpas. Tāpat, mēnesi iztiekot bez alkohola, cilvēki izjūt labāku spēju koncentrēties. Alkoholā ir arī ļoti daudz kaloriju. Līdz ar to, mēnesi nedzerot, iespējams atbrīvoties no vairākiem liekajiem kilogramiem. Uzlabojas arī vispārējā pašsajūta un noskaņojums.

Alkohols ir kā antidepresants, kas nereti var saasināt garīgās veselības problēmas. Tie, kas uzskata sevi par «mēreniem» dzērājiem, ilgtermiņā noteikti izjūt alkohola negatīvo efektu, pat īsti to neapzinoties.

Uzskati par to, kas ir «mērena» alkohola lietošana, noteikti stipri atšķiras. Tomēr visbiežāk tiek uzskatīts, ka «viens vai divi» alkoholiski dzērieni ik pāris dienas nav nekas sevišķs. Taču šāda «mērena» alkohola lietošana veicina sirds slimības, paaugstinātu asinsspiedienu un citas veselības problēmas.

Arī tu vari izaicināt sevi un pievienoties austrāliešiem! Lūk, daži ieteikumi, kā izturēt mēnesi bez alkohola: izstāsti pēc iespējas vairāk cilvēkiem par saviem plāniem, tas liks saņemties un nenodot sevi draugu priekšā. Ik dienu atgādini sev, kāpēc izvēlējies atteikties no alkohola lietošanas un kāds no tā būs labums.

Par ieguvumiem – pēc pirmajām 12 līdz 24 stundām samazinās cukura daudzums organismā, jau pēc nedēļas uzlabojas miega kvalitāte, pašsajūta, bet pēc divām nedēļām sāksi ievērot svara samazināšanos, un tāpat – ieekonomēti eiro!

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu