Uz atbalstu meža platību paplašināšanai varēs pretendēt visā Latvijas teritorijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valdība šodien akceptēja grozījumus noteikumos par ieguldījumiem meža platības paplašināšanā un dzīvotspējas uzlabošanā, nosakot, ka turpmāk pasākumu īstenošanas vieta būs visa Latvijas teritorija bez ierobežojumiem, noskaidrots Zemkopības ministrijā (ZM).

Noteikumi precizē kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākumiem «Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā» apakšpasākumiem - «Meža ieaudzēšana», «Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcinātu mežaudžu atjaunošana» un «Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai».

Nosakot, ka turpmāk pasākumu īstenošanas vieta būs visa Latvijas teritorija bez ierobežojumiem, plānots veicināt pasākuma īstenošanas aktivitāti.

Tāpat papildināti atbalsta saņemšanas nosacījumi par meža stādāmā materiāla izmantošanu. Turpmāk meža ieaudzēšanai varēs izmantot arī kategorijas «ieguves vieta zināma» meža reproduktīvo materiālu.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu pasākuma «Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā» īstenošanai» stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu