Par «Sakoptākā meža» titulu cīnīsies septiņi īpašumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Konkursa «Sakoptākais mežs» žūrija pēc visu konkursam iesniegto pieteikumu izvērtēšanas konkursa otrajai kārtai ir izvirzījusi septiņus meža īpašumus, kas turpinās cīņu par «Sakoptākā meža» titulu, informē Latvijas Meža īpašnieku biedrībā (LMĪB).

LMĪB norādīja, ka konkursa otrajai kārtai no kopumā 21 pieteiktā sakoptākā meža īpašuma Latvijā izvēlēti meža īpašumi «Aucenieki» un «Polīši» Kuldīgas novadā, «Jaunkalniņi» Brocēnu novadā, «Liepziedi» Limbažu novadā, kā arī «Ļūcāni» Jēkabpils novadā, «Liepas» Burtnieku novadā un «Barnekalns» Madonas novadā.

LMĪB pastāstīja, ka konkursanti tika vērtēti, analizējot meža īpašnieku ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, pievēršot uzmanību atjaunošanai, mežizstrādei, kopšanai, meža infrastruktūrai, ainavas elementu plānošanai, zinātniski pamatotu metožu izmantošanai ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā. Tāpat tika lūgtas arī vietējās pašvaldības atsauksmes par konkrēto meža īpašumu.

«No visiem pieteikumiem atlasīt septiņus labākos nebija viegls uzdevums. Katram pieteiktajam mežam piemita vismaz viena uzvarētāja cienīga īpašība, tāpēc žūrijas locekļiem ilgi nācās lauzīt galvas, lai no visiem kandidātiem atlasītu tikai dažus, kas tālāk cīnīsies par «Sakoptākā meža»,» uzsvēra LMĪB valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks.

Konkursa otrajā kārtā žūrijas locekļi dosies trijos izbraukumos - 17., 24. augustā un 7. septembrī, lai apskatītu un novērtētu konkursa dalībnieku meža īpašumus klātienē. Pēc apskates žūrija noteiks, kurš no īpašumiem ir pelnījis «Sakoptākā meža» titulu. Izbraukumos var piedalīties un ar konkursa finālistiem iepazīties ar mediju pārstāvji.

Jau ziņots, ka konkursa «Sakoptākais mežs» mērķis ir apzināt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos un veicināt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Šogad konkurss norisinās pirmo reizi, taču titulu «Sakoptākais mežs» turpmāk paredzēts piešķirt katru gadu. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti meža nozares gada balvas «Zelta čiekurs» pasākumā.

Konkursu rīko LMĪB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu