Ilgtspējīgi apsaimniekoti meži cīnīsies par titulu «Sakoptākais mežs»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JasonBrown2013, CC BY-NC 2.0

Līdz 14. jūlijam meža īpašnieki aicināti pieteikties konkursā «Sakoptākais mežs», ko rīko Latvijas Meža īpašnieku biedrība (LMĪB). Tā mērķis ir apzināt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos, popularizējot ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu un veicinot sabiedrības izpratni par lauku kultūrvides saglabāšanu.

LMĪB valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks norāda, ka Latvijā ir meža īpašnieki, kuri pievērš lielu uzmanību ilgtspējīgai mežu apsaimniekošanai, tāpēc konkursa rīkotāji vēlas, lai meža īpašnieki cits no cita varētu aizgūt labas apsaimniekošanas prakses pieredzi.

«Sakoptākais mežs» konkursanti tiks vērtēti, analizējot ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, pievēršot uzmanību atjaunošanai, mežizstrādei, kopšanai, meža infrastruktūrai, ainavas elementu plānošanai, zinātniski pamatotu metožu izmantošanai ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā.

Visaugstāk novērtēto mežu īpašnieki tiks godināti meža nozares gada balvas «Zelta čiekurs» pasniegšanas ceremonijā.

Plašāka informācija par konkursa norisi, kā arī pieteikuma anketa pieejama LMĪB mājaslapā, sadaļā «Konkurss «Sakoptākais mežs»».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu