Foto: Rīgā atklāta Latvijas valsts mežu vēstniecība

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lvm.lv

16. jūnijā Vaiņodes ielā 1, Rīgā atvēršanas svētkus svinēja Latvijas valsts mežu vēstniecība – vieta, kurā satikties ne tikai mežsaimniecības entuziastiem, bet arī tiem, kurus aizrauj dārza darbi un brīvā laika pavadīšanas iespējas Latvijas skaistākajās atpūtas vietās.

LVM «Sēklas un stādi» direktors Guntis Grandāns ar lepnumu stāsta: «Jaunizveidotā vēstniecība ir piepildījums sen lolotajai uzņēmuma iecerei radīt vietu Rīgā, kurā satikties dabas mīļotājiem ar visdažādākajām interesēm un vajadzībām: gan tiem, kas vēlēsies iegādāties stādus un saņemt zinošu ekspertu konsultāciju par dārza un mežsaimniecības jautājumiem, gan tiem, kas meklē gaumīgus dabas materiālu dizaina priekšmetus un unikālas dāvanas. Vēstniecībā gaidīsim arī tos, kurus interesē atpūtas iespējas Latvijas valsts mežos, lai sniegtu izsmeļošu informāciju un iespēju iegādāties dāvanu kartes iecienīto vietu apmeklējumam.»

Latvijas valsts mežu vēstniecības atklāšanā viesus priecēja peoniju ziedi, jo jau svētdien, 18. jūnijā, LVM Kalsnavas arborētumā norisināsies tradicionālie Peoniju svētki. Tieši peonija tika izvēlēta kā iedvesmas simbols vēstniecības atklāšanai – māksliniece Elita Patmalniece radīja krāšņo peoniju kompozīciju, bet pasākuma viesiem bija unikāla iespēja izveidot pašiem savu peoniju rotu. Puķkopības entuziasti savukārt augstu vērtēja iespēja satikt bioloģijas zinātņu doktoru, selekcionāru un peoniju ekspertu Aldoni Vērdiņu.

Facebook

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu