Brīvprātīgie Indijā 12 stundu laikā iestāda 66 miljonus koku

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Brīvprātīgie Indijas iedzīvotāji svētdien, 2. jūlijā, lauzuši jaunu rekordu - 12 stundu laikā tika iestādīti 66 miljoni koku, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent».

Ievērojamajā plantācijas kampaņā piedalījās vairāk nekā 1,5 miljons cilvēku. Koki vienas dienas laikā tika iestādīti blakus Narmadas upei, Indijas Madhja Pradēša štatā.

Lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, Indijas valsts līdz 2030. gadam ir apņēmusies palielināt savu mežu platību par 95 miljoniem hektāru.

Kampaņai līdzi sekoja arī Ginesa pasaules rekorda pārstāvji, tāpēc tiek plānots, ka tuvāko nedēļu laikā par jauno rekordu tiks paziņots oficiāli.

Koku stādīšanas kampaņu organizēja Madhja Pradēša štats. Brīvprātīgie tās laikā iestādīja vairāk nekā 20 dažādas koku šķirnes. Kampaņā piedalījās arī bērni un cilvēki gados. Štata galvenais ministrs šo dienu nosaucis par «vēsturisku».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu