Pasaules Dabas Fonds rīko talku Ežezerā un Andrupenes mežos

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ceturtdien, 27.jūlijā, Pasaules Dabas fonds (PDF) sadarbībā ar Dabas Aizsardzības Pārvaldi (DAP) aicina uz Dabas aizsardzības brīvdienām - uz talku Lielajā Lāča salā un Andrupenes mežos, portālam «Apollo» ziņo PDF pārstāvji.

Abas minētās teritorijas atrodas Rāznas nacionālajā parkā. Talkas norisināsies sadarbībā ar Dabas Aizsardzības pārvaldi, kas šeit ikdienā strādā ar dabas vērošanu un aizsardzību. Lielā Lāča sala atrodas Ežezerā, kas ir salām bagātākais ezers Latvijā. Tajā paredzēts savākt jau iepriekš nopļauto zāli. Savukārt talkas otrajā daļā brīvprātīgie strādās Andrupenes mežos, kuros nepieciešams samazināt nobiru slāni, lai atvieglotu dažādu lakstaugu, tostarp Meža silpurenes un Ruiša pūķgalves, augšanu.

Talka dos ne tikai ekskluzīvu iespēju nokļūt abos biotopos, bet arī iepazīt un izprast šī biotopa nozīmi kopā ar speciālistiem. Pēc talkas dalībniekiem būs iespēja paildzināt labi padarītā darba sajūtu un nakšņot Rāznas ezera krastā. Tā kā vēlamo darba roku skaits ir ierobežots, interesentus lūdzam pieteikties, rakstot uz kskrivele@pdf.lv

Talka Rāznas nacionālajā parkā ir tikai viena no Dabas aizsardzības brīvdienu sērijas talkām, kurās tiek atjaunotas dabas teritorijas. Dabas aizsardzības brīvdienas ir sociāla iniciatīva, kura ar brīvprātīgā darba palīdzību īsteno dabas atjaunošanas pasākumus, atbalstot dabas procesus un dabiskas vides veidošanu. Sociālās iniciatīvas dalībnieki pilnveido arī zināšanas par Latvijas dabas daudzveidību un dabas īpatnībām, kā arī attīsta savstarpēju saliedētību praktiskā Latvijas dabas bagātību uzturēšanas kontekstā.

šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu