Vētra saudzē valsts mežus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wackybadger, CC BY-SA 2.0

Pērkona negaiss, kas pirmdienas pēcpusdienā plosījās Daugavpils apkaimē, nesot līdzi intensīvas lietusgāzes un lielas vēja brāzmas, kuru spēks vietām sasniedza vismaz 20 metru sekundē, radījis nelielus postījumus arī AS «Latvijas valsts meži» Dienvidlatgales reģiona teritorijā. Sākotnējā informācija liecina, ka valsts meži nav būtiski cietuši.

«Teritorija, kurai pāri virzījās negaiss šoreiz ir liela, bet postījumi ir salīdzinoši mazi. Visvairāk vētra skārusi Sventes un Aknīstes iecirkni. Apzinot sākotnējo situāciju, secinājām, ka lielu postījumu nav, tikai dažās vietās cietuši atsevišķi koki, bet nav vienlaidus gāzumu.

Tomēr ievērojot to, ka negaisa skarta teritorija ir plaša, ir iespējami postījumus, kurus atklāsim vēlāk, apsekojot mežaudzes. Tāpēc kopējais postījumu apmērs, ko radījis šis negaiss varētu būt no 400 līdz 800 kubikmetriem koksnes, kas tiks precizēts pēc visu postījuma vietu apzināšanas,» stāsta Dienvidlatgales reģiona plānošanas vadītājs Artis Liepiņš.

Ievērojot silto laiku, LVM organizēs koksnes izvākšanu no meža iespējami īsos termiņos, lai nepazeminātos tās kvalitāte un meža sanitārais stāvoklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu