Japānā būvēs pasaulē augstāko koka debesskrāpi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sumitomo Forestry Co/Publicitātes foto

Japānas kompānija «Sumitomo Forestry» paziņojusi, ka 2041. gadā plāno būvēt pasaulē augstāko koka debesskrāpi. Šādā veidā kompānija cer atzīmēt savu 350. pastāvēšanas jubileju, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība «BBC».

Uzņēmums ir paziņojis, ka 10% no ēkas būs no tērauda, bet pārējie 90% - no koka. Kopumā debesskrāpja būvniecībā plānots izmantot 180 tūkstošus kubikmetru koka. Debesskrāpis būs 70 stāvus augsts, un tajā būs apmēram astoņi tūkstoši dzīvokļu, uz kuru balkoniem atradīsies koki un zaļumi.

Lai pasargātu debesskrāpi no regulārajām Tokijas zemestrīcēm, ēkas vidū diagonāli tiks izvietotas tērauda sijas, kas pasargās no vibrācijas.

Foto: Sumitomo Forestry Co/Publicitātes foto

Kopumā projekts varētu izmaksāt apmēram 4,5 miljardus eiro, kas ir teju divas reizes vairāk nekā vienkāršs tāda paša lieluma debesskrāpis.

Ēkas, kas būvētas no koka, ir videi draudzīgākas. No betona un tērauda celtās ēkas atstāj oglekļa pēdas nospiedumus, savukārt koksne oglekli uzglabā, nevis emitē atmosfērā.

Foto: Sumitomo Forestry Co/Publicitātes foto

Arī citviet pasaulē mūsdienās uzbūvētas dažādas koka ēkas. Piemēram, Mineapolisā atrodas 18 stāvus augsta biroja ēka, savukārt šobrīd pasaulē augstākais koka debesskrāpis (53 metrus augsts) atrodas Vankūverā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu