Atmodini pavasari Latvijas meža dienās

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvojoties pavasarim, AS «Latvijas valsts meži» (LVM) rosina dabas draugus piedalīties meža dienu pasākumos, lai tuvāk iepazītu mūsu zaļo zeltu - mežu. Šogad pirmo reizi ikvienam, kam mežs sirdī, būs iespēja satikties Baltijā lielākajā meža izziņas pasākumā «Latvijas Meža dienas», kas norisināsies 25. un 26. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē.

«Latvijas Meža dienās» 25. un 26. maijā Tērvetē, dabas parka jaunākajā daļā – Kurbada zemē laikā no pl. 10.00 – 17.00 visu vecumu bērni un pieaugušie varēs ar savām rokām iepazīt vairāk nekā 30 meža izziņas pieturas - meža tapšanu no sēkliņas līdz gatavai koka mājai, kā arī piedalīties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, raganām un īstiem meža večiem! Pasākumā vienkopus pulcēsies dažādas ar mežu un dabu saistītas organizācijas, kas visas rūpēsies par apmeklētāju iesaistīšanu un labsajūtu. Klātesošie iepazīs ne tikai meža audzēšanas ciklu ar meža tehniku darbībā, bet arī mācību un karjeras iespējas meža nozarē. Uz skatuves uzstāsies īpašie viesi, dabas gudrībās dalīsies Māris Olte un Cūkmens, skanēs mūzika un notiks meža velšu loterija!

Meža dienu pasākumi ir bez maksas. Skolām vēlams iepriekš pieteikties «Latvijas Meža dienām» līdz 20. aprīlim interneta anketā ŠEIT, lai saņemtu papildu izglītojošus materiālus un transporta shēmu. Visu informāciju nodrošina dabas parka informācijas centrs.
jaunaudze

Meža dienas ir tradīcijām bagāts pasākumu cikls, kas tiek rīkots ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Kā katru gadu LVM piedāvā ikvienam interesantam piedalīties arī Atvērtajās Meža dienās LVM reģionos, kur noteiktos datumos un vietās plānoti meža sakopšanas, atpūtas vietu labiekārtošanas vai stādīšanas darbi.

Dalībniekiem pašiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai, kā arī vēlams meža apmeklējumam piemērots apģērbs un darba cimdi. Atšķirībā no «Latvijas Meža dienu» pasākuma, kas notiks Tērvetē ar neierobežotu dalībnieku skaitu, LVM Atvērto meža dienu pasākumos reģionos (zemāk) dalībnieku skaits ir ierobežots (maksimums pasākumā 40), tāpēc priekšroka tiks dota tiem apmeklētājiem, kas vislaicīgāk ir pieteikušies konkrētam pasākumam pie zemāk norādītajām kontaktpersonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu