Aicina skolēnus pieteikties Latvijas valsts mežu ekspedīcijām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lvm.lv

Laikā no 10. aprīļa - 10. maijam ikviena skola var pieteikt 2018./2019. mācību gada 6. klases Latvijas valsts mežu ekspedīcijām. Kopumā plānotas 320 ekspedīcijas, kas notiks visa septembra mēneša garumā pie Latvijas lielākajām pilsētām astoņos Latvijas reģionos.

Meža ekspedīcijās doties aicina AS «Latvijas valsts meži» (LVM) sadarbībā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru un AS «Latvijas Finieris». Tā ir unikāla iespēja skolu 6. klasēm apgūt dabaszinības mežā kopīga piedzīvojuma veidā! Atbilstoši dabaszinību standartam skolēni Latvijas valsts meža ekspedīcijā sapratīs, kā dabaszinībās iegūtās zināšanas ir izmantojamas ikdienas dzīvē, apzināsies cilvēka ietekmi uz meža ekosistēmu, veicot praktiskus un radošus uzdevumus, kā arī veidos izpratni par mežu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Tuvākās meža ekspedīcijas plānotas 2018. gada septembrī lielāko Latvijas pilsētu tuvumā. Pieteikties tām var vietnē www.lvm.lv/ekspedicija

6., 13., 18., 20., 27. septembrī Valmiera (Velēna)

11., 12., 13., 19., 20. septembrī Rēzekne (Taudejāņi)

7., 14., 18., 21., 25. septembrī Daugavpils (Kalupe)

6., 11., 12., 14., 20. septembrī Ventspils (Puze)

11., 13., 25., 27., 28. septembrī Liepāja (Kalvene)

6., 13., 14., 20., 27. septembrī Jelgava (Olaine)

7., 12., 13., 19., 20. septembrī Rīga (Tome)

6., 12., 13., 26., 27. septembrī Rīga (Ropaži)

Latvijas valsts mežu ekspedīcija ir aptuveni 2 km garš izglītojošs pārgājiens dabā ar 10 meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. Pasākuma saturs veidots atbilstoši 6. klašu dabaszinību mācību programmai. Minimālais dalībnieku skaits ekspedīcijā 10, maksimālais 30. Ja ar vienu autobusu uz ekspedīciju atbrauc vairākas klases (vairāk par 30 bērniem), tad katra klase (10 - 30 bērni) dodas mežā atsevišķi ar 20 minūšu intervālu. Vienā dienā maršrutu var iziet 8 grupas. Pirms došanās uz mežu klasei nepieciešams apgūt skolā vienu mācību stundu par meža daudzveidīgo nozīmi.

Ierodoties pasākuma vietā ar autobusu, skolēnus sagaida LVM darbinieks, kurš skolēnus iepazīstina ar pasākuma norisi un izsniedz nepieciešamo inventāru. Klase dodas mežā pa noteiktu maršrutu, pārejot no vienas pieturas uz otru. Katrā pieturā vadītājs dod skolēniem praktiskus vai radošus uzdevumus, kurus tie risina individuāli vai grupās, iegūtos rezultātus fiksējot speciālās darba burtnīcās. Noslēgumā bērnus gaida pikniks labiekārtotā atpūtas vietā ar ugunskuru, pie kura bērni var cept desas vai ēst ko citu. Pasākuma norisi un inventāru bez maksas nodrošina LVM, transportu un uzkodas piknikam mežā nodrošina paši dalībnieki. Kopējais pasākuma ilgums - trīs stundas. Visa informācija www.lvm.lv/ekspedicija

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu