Zinātniekus pārsteidz miruša vaļa kuņģa saturs

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinātnieki bijuši pamatīgi pārsteigti, kad vaļa vēderā atraduši 29 kilogramus atkritumu un plastmasas, vēsta «New York Post».

Vaļa vēderā atrasti plastmasas maisiņi, virves, tīkli un pat bungas. Sešas tonnas smagais un desmit metrus garais jūras iemītnieks izskalots Spānijas pludmalē Mursijas reģionā 27. februārī.

Autopsija atklājusi, ka vaļa nāves cēlonis ir «kuņģa šoks», ko radījis apēsto atkritumu daudzums. Varasiestādes norādījušas, ka šis ir viens no daudziem pierādījumiem dramatiskajam pasaules okeānu piesārņojumam.

«Plastmasa jūrās un okeānos ir viens no lielākajiem draudiem dabai un dzīvniekiem visā pasaulē. Daudzi jūras iemītnieki mēdz sapīties plastmasas atkritumos, bet tas savukārt izraisa to nāvi,» sacījis Spānijas Vides departamenta vadītājs.

Zinātnes žurnālā «Publiskā bibliotēka» 2014. gadā publicētā pētījumā atklājies, ka pasaules okeānos ir vismaz pieci triljoni plastmasas vienību ar kopējo svaru 267 tūkstoši tonnu un skaits ar katru gadu strauji palielinās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu