Neticami: makšķernieks veic ķeizargriezienu haizivij

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Austrālijā kāds makšķernieks izglābis haizivs mazuļus, veicot ķeizargriezienu mirušai haizivij, vēsta «Fox news».

46 gadus vecais Metjū Orlovs kopā ar draugu makšķerējis, kad laiva uztriekusies haizivij. Orlovs sapratis, ka kaut kas nav īsti kārtībā.

Haizivij bija uzbrukusi cita haizivs. Tas apstiprinājies, kad beigtā zivs ievilkta laivā. Tai bijušas vairākas kostas brūces. Tad Orlovs pamanījis, ka haizivs vēders kustas.

«Kad ieraudzīju, ka vēders kustas, nostrādāja instinkts. Es neko tādu iepriekš nebiju darījis. Taču makšķerēju jau sen un zināju, ka mazuļi jādabū ārā pēc iespējas ātrāk. Tā bija ļoti atvieglojoša sajūta, kad zivtiņas sāka krist ārā. Tas bija tāds adrenalīns. Kopā saskaitīju deviņdesmit astoņus mazuļus,» stāstījis makšķernieks.

Viss process kopumā prasījis deviņas minūtes. Vīrietis apgalvojis, ka haizivēni izskatījušies veseli. Visi aizpeldējuši, kas licis domāt, ka tie spēs izdzīvot.

Mirušo haizivi Orlovs nogādājis mājās un apēdis. «Esmu makšķernieks un ķeru zivis, lai tās ēstu. Ar haizivs gaļu pietika pusdienām vairākiem maniem ģimenes locekļiem,» atzinis vīrietis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu