Noskaidroti augļi un dārzeņi, kas satur visvairāk pesticīdu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Jaunākajā ziņojumā par pesticīdu atliekām ASV Vides aktīvistu grupa norādījusi, ka 70 procenti tradicionāli audzēto augļu un dārzeņu satur līdz 230 dažādas pesticīdu atliekvielas, vēsta «Times».

Analīzē, kuru veicis ASV Lauksaimniecības departaments, atklājies, ka zemenēs un spinātos ir vislielākā pesticīdu koncentrācija. Zemenēm un spinātiem seko nektarīni, āboli, vīnogas, persiki, ķirši, bumbieri, tomāti, selerijas un saldie pipari.

Vairāk nekā 98 procenti persiku, ķiršu un ābolu satur vismaz vienu pesticīdu. Analīzē pārbaudīti augļi un dārzeņi, kas nav audzēti organiski.

Zinātnieki joprojām veic pārbaudes dažāda veida pesticīdiem, lai noteiktu to ietekmi uz cilvēka veselību. Tomēr daudzi pesticīdi var izraisīt endokrīnās un reproduktīvās sistēmas bojājumus.

Savukārt kancerogēni traucē imūnsistēmas darbību un var radīt attīstības traucējumus.

Pesticīdi arī apdraud apkārtējo vidi. Organiski audzēti augļi un dārzeņi satur mazāk pesticīdu.

Lūk, daži no augļiem un dārzeņiem, kas satur vismazāk pesticīdu: avokado, saldā kukurūza, ananasi, kāposti, sīpoli, saldēti saldie zirņi, sparģeļi, mango, baklažāni, kivi, ziedkāposti, brokoļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu