Miris pasaulē vienīgais «tropu polārlācis»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Facebook

Singapūrā no vecuma miris vienīgais tropos dzimušais leduslācis, vēsta «BBC».

«Mēs pieņēmām sarežģītu, bet nepieciešamu lēmumu humānu apsvērumu dēļ neatdzīvināt Inuku pēc narkozes,» teikts Singapūras zoodārza ziņojumā.

Polārlācis, kurš piedzimis zoodārzā, miris 27 gadu vecumā un par vairāk nekā desmit gadiem pārdzīvojis savus savvaļā mītošos sugas brāļus. Leduslāča dzīvi zoodārzā nemitīgi apsprieduši dzīvnieku tiesību aizstāvji, jo atklājies, ka lācis cietis no artrīta, zobu bojājumiem un auss infekcijas.

Vājās ekstremitātes ierobežojušas dzīvnieka pārvietošanās spējas. Neatmodināt lāci no narkozes nolemts, konstatējot, ka veselības problēmas ir pārāk nopietnas, lai dzīvnieks spētu pilnvērtīgi dzīvot.

Singapūra, kas atrodas nedaudz virs ekvatora, ir visnetipiskākā vieta leduslāčiem. Inuka piedzima 1990. gada 26. decembrī Singapūras zoodārzā un savas dienas aizvadīja aplokā ar klimata kontroli. Inuka bija ceturtais šajā zooloģiskajā dārzā dzimušais polārlācis.

1978. gadā dzīvnieku tiesību aizstāvji organizēja plašas akcijas un izteica noraidošu attieksmi pret leduslāču atrašanos zoodārzā. 2006. gadā zoodārzs paziņoja, ka pēc Inukas nāves vairs neturēs polārlāčus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu