Bezjēdzīgās nāves: vaļa vēderā atrod 80 plastmasas maisiņus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Taizemē miris valis, kurš bija sarijies plastmasas atkritumus, vēsta «news.com.au».

Taizeme ir viena no pasaulē lielākajām plastmasas maisiņu patērētājvalstīm. Katru gadu valsts populārākajās pludmalēs plastmasas atkritumu dēļ iet bojā simtiem jūras dzīvnieku.

Neliels valis ir viens no pēdējiem upuriem, kas knapi dzīvs atrasts netālu no robežas ar Malaiziju. Veterinārārsti centušies vali izglābt, taču nesekmīgi.

Glābšanas laikā valis atvēmis piecus plastmasas maisiņus. Autopsija vaļa vēderā atklājusi vēl 80 citus maisiņus un kopumā astoņus kilogramus plastmasas atkritumu.

Maisiņu dēļ valis neesot bijis spējīgs uzņemt normālu barību. Katru gadu Taizemē plastmasas atkritumu dēļ iet bojā vismaz 300 jūras dzīvnieku, ieskaitot vaļus, bruņurupučus un delfīnus.

Šis atgadījums izraisījis dusmas un žēlumu sociālo tīklu lietotāju vidū. Kāds «Twitter» lietotājs rakstījis: «Tā ir milzīga problēma. Mēs izmantojam daudz plastmasas. Man ir žēl dzīvnieka, kas neko sliktu nav izdarījis, bet ir spiests iet bojā cilvēku darbības rezultātā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu