Zaļā valstība: Ķīnas zvejnieku ciematu pārņēmusi māte daba

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Reiz Ķīnas zvejnieku ciematā Houtouvanā bija aktīva zvejnieku kopiena, bet tagad to pilnībā pārņēmusi māte daba, liecina aģentūras AFP uzņemtās fotogrāfijas.

Ķīnas straujā attīstība ir likusi dabai atkāpties, taču kādā Ķīnas lauku ciematā tā ir atgriezusies, lai atgūtu zaudēto zemi.

Houtouvanā reiz bija spēcīga zvejnieku kopiena, kas turējās pie Šengšanas salas stāvajiem pakalniem. Taču patlaban tā ir pamesta ar tukšām zaļumā ieaugušām mājām.

Vienīgais, kas traucē krūmiem zelt, ir tūristu pūļi, kurus ved 140 kilometru no Šanhajas uz šo pasakaino vietu ar Austrumķīnas piekrastes ainavām.

Houtouvana tika dibināta 1950.gadā un gadu gaitā uzplauka, pateicoties jūras bagātībām. Tomēr mazā osta galu galā izrādījās pārāk maza lielākiem kuģiem, kas bija nepieciešami zvejai, un tie tika novirzīti uz citām tuvējām ostām.

Taču ar laiku tas kļuva pārāk neērti un pat bīstami vietējiem iedzīvotājiem, ņemot vērā, ka uz ciematu veda vien stāvs, līkumains ceļš.

Pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū ciemats, kurā reiz bija ap 3000 iedzīvotāju, tika diezgan strauji pamests, dzīvei izvēloties tuvējo kaimiņu pilsētu uz salas.

Vēl nesen ciematā varēja brīvi klejot, bet pērn vietējās varasiestādes ieviesa iebraukšanas maksu, kas ir aptuveni 6 eiro par pastaigu ciematā, kas ir sastindzis laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu