Ātrās ēdināšanas restorāns plāno ieviest papīra salmiņus (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Lielbritānijā, Velsā, darbu sāks papīra salmiņu fabrika, ņemot vērā, ka kafejnīcas un ēdināšanas uzņēmumi arvien vairāk «slīkst plastmasas grāvī». Ražošanas līnija tiks ieviesta Ebbw Vale pilsētā Velsā, lai pagatavotu papīra salmiņus ātrās ēdināšanas uzņēmumam «McDonald's» un citiem, vēsta «The Guardian».

Lielbritānijā pēdējo gadu desmitu laikā nav izgatavoti papīra salmiņi, bet tas mainīsies, jo iepakojuma ražošanas nozares veterāni gatavojas atvērt īpašu papīra salmiņu ražošanas līniju Ebbw Valē, Velsā.

Ražotne grasās saražot simtiem miljonu salmiņu «McDonald's» un citiem pārtikas uzņēmumiem, ņemot vērā faktu, ka Lielbritānijā plānots aizliegt plastmasas salmiņu ražošanu.

Par līdzīgiem plāniem, pamazām pāriet uz papīra salmiņu izmantošanu plastmasas salmiņu vietā, paziņojuši arī tādi uzņēmumi kā «Costa Coffee», «Wetherspoons» un «Pizza Express».

Ražotāji apgalvo, ka tā būs vienīgā bioloģiski noārdāmo papīra salmiņu ražotne Eiropā.

Pagājušajā nedēļā ticis noslēgts darījums par papīra salmiņu piegādi no septembra 1361 «McDonald's» ātrās ēdināšanas restorānam.

«McDonald's» izlieto aptuveni 1,8 miljonus plastmasas salmiņu dienā Apvienotajā Karalistē vien.

Šis mēģinājums pagaidām ir tikai aisberga redzamā daļa, bet, līdzko tāds milzis kā «McDonald's» pāries uz papīra salmiņiem, «ledus būs sakustējies», norāda nozares eksperti.

Spert izšķirošo soli palīdzējuši patērētāji, kas rīkojuši tādas kampaņas kā The Last Straw (Pēdējais salmiņš), Straws Suck (Izsūkt salmiņus) un No Straw Please (Bez salmiņa, lūdzu!).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu