Renē un Salvadori filmas "Dirty Deal" kino klubā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrdien. 17.novembrī plkst. 18 ar nopelniem bagātā franču režisora Alēna Renē filmu "Mans tēvocis no Amerikas", un tam sekojošo Pjēra Salvadori kino pērli "Mācekļi" Dirty Deal Kino Klubs turpina kino programmas ciklu, kas aizsākās 3.novembrī, un ar decembri kļūs par neatņemamu Dirty Deal kultūras mezgla ik otrdienas pasākumu.

Novembra programma tapusi sadarbībā ar Francijas Kultūras centru. Programmā iekļautas filmas, kas sniedz ieskatu franču kino klasikā, piedāvājot tādus kulta režisorus kā Pjērs Salvadori (Pierre Salvadori) un Alens Renē (Alain Resnais). Vakara programmā iekļautas divas filmas, par kurām pirms seansiem komentārus sniegs Francijas Kultūras centra un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēja Diāna Furņjē (Diana Fournier).

Programmā:

18:00 MANS TĒVOCIS NO AMERIKAS / MON ONCLE D’AMERIQUE

Rež. Alēns Renē / Alain Resnais

Lomās: : Žerārs Depardjē, Nikola Garsija, Rodžers Pjērs

Francija, 1980, 125 min.

"Psihiatrijas profesors Anrī Laborī kā stāstītājs no malas piedāvā trīs personu dzīves stāstus: Žana, Žaninas un Renē, lai apspriestu eksistenciālus jautājumus un cilvēku rīcību. Profesora skaidrojumā tiek ietverta katra darbība, vārds, žests, krāsa un sajūta, visam filmā piešķirot būtisku nozīmi".

Filmai ir "Oskara" nominācija par labāko scenāriju, Kannu filmu festivāla FIPRESCI un Grand Prize balva, kā arī nominācija "Zelta palmas zaram".

21:00 MĀCEKĻI / LES APPRENTIS

Rež. Pjērs Salvadori / Pierre Salvadori

Lomās: : Fransuā Kluzē, Žiljoms Depardjē, Džudita Anrī

Francija, 1995, 95 min.

"Neveiksminieku Antuāna un Freda ikdienas rutīnu satriec jaunumi, ka viņu dzīvoklis tiek pārdots un ir jāatrod nauda, lai iegūtu jaunu dzīvesvietu. Antuānam dzimst ideja aplaupīt žurnālu birojus, kuros viņš ir strādājis, kas noved pie jauniem piedzīvojumiem un likstām".

Filmai ir Franču kinobalva "Cēzars" Žiljomam Depardjē par labāko jauno aktieri un Fransuā Kluzē nominācija par labāko aktieri. Iekļauta Berlīnes filmu festivāla programmā.

Biļešu cenas: 2.00 Ls viena filma/ 3.00 Ls vakara programma

Skolniekiem, studentiem, pensionāriem: 1.50 Ls/ 2.50 Ls

Adrese: Maskavas iela 12/ korpuss 2.

Papildu informācija:

www.dirtydeal.lv,

www.ccf.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu